menu

Családireceptkönyv.hu

Almás palacsinta


Írta:

Nehézség: Könnyű
print

Hozzávalók:


170 g liszt
1 evőkanál cukor
1/2 kiskanál só
1 tasak sütőpor
1/2 kiskanál fahéj
1/4 kiskanál szerecsendió
1 db tojás
2 evőkanál olaj
240 ml tej
1 nagy alma lereszelve

Elkészítés:


Keverjük össze a száraz hozzávalókat, majd adjuk hozzá a felvert tojást és a tejet, kavarjuk jól össze. Adjuk hozzá a reszelt almát és még egyszer kavarjuk át.

Forrósítsunk fel egy kevés olajat egy serpenyőben és tegyünk egy merőkanállal a palacsintatésztából bele sülni (vigyázzunk ne tegyünk túl nagy adagot a serpenyőbe, hogy ne ragadjon oda).

Ha megsült vegyük ki és tegyük egy tányérra (a tányérra tegyünk egy szalvétát, hogy felszívja az olajat).

Tálaláskor megszórhatjuk fahéjjal és porcukorral

Kinek a kedvence ez a recept?


favorite Kedvenc receptnek jelölés Kedvenc receptem

Recept tipusa:


Sütemények, édességek,
Beszéljétek meg főzési tapasztalataitokat
Recept ajánló
Rákóczi túrós
Rákóczi túrós

fent

Elkészítési idő: 2 óra
Nehézség: Közepes
share
Zserbó
Zserbó

A tésztához Az élesztőt a langyos tejbe morzsoljuk, hozzáadjuk a cukrot, és felfuttatjuk. Közben a lisztet egy tálba szitáljuk, majd hozzáadjuk a hideg, kis kocákra vágott vajat,...

Elkészítési idő: 1,5 óra
Nehézség: Közepes
share
Avatar Banán alagút
Banán alagút

A tojásokat habosra verem a cukorral és a sóval. A lisztet és a kakaóport a masszához keverem (érdemes átszitálni). Sütőpapírral bélelt tepsibe simítom, és 180 fokon 5 perc alatt k...

Elkészítési idő: 60 perc
Nehézség: Könnyű
share
Avatar
Írta: Kriszta
Levendulás keksz
Levendulás keksz

A vajat a porcukorral kiverjük, hozáadjuk a liszteket, a sót es összedolgozzuk a tésztát. Ha már jól összeállt belegyúrjuk a levendulát és az áfonyát. Hengereket formálunk a tésztá...

Elkészítési idő:
Nehézség: Közepes
share
close add person Belépés recent_actors Regisztráció assignment_ind Belépés recent_actors Regisztráció account_balanceASZF info Impresszum thumb_up Facebook oldalunk