170 g liszt
1 evőkanál cukor
1/2 kiskanál só
1 tasak sütőpor
1/2 kiskanál fahéj
1/4 kiskanál szerecsendió
1 db tojás
2 evőkanál olaj
240 ml tej
1 nagy alma lereszelve
Keverjük össze a száraz hozzávalókat, majd adjuk hozzá a felvert tojást és a tejet, kavarjuk jól össze. Adjuk hozzá a reszelt almát és még egyszer kavarjuk át.
Forrósítsunk fel egy kevés olajat egy serpenyőben és tegyünk egy merőkanállal a palacsintatésztából bele sülni (vigyázzunk ne tegyünk túl nagy adagot a serpenyőbe, hogy ne ragadjon oda).
Ha megsült vegyük ki és tegyük egy tányérra (a tányérra tegyünk egy szalvétát, hogy felszívja az olajat).
Tálaláskor megszórhatjuk fahéjjal és porcukorral
1. A tészta hozzávalóiból omlós tésztát készítünk - olyat, amely könnyen kezelhető és jó nyújtható (ne legyen se lágy, se kemény), majd folpackba csomagolva 20 percre a hűtőbe tess...
Elkészítési idő: 45 PERC Nehézség: KönnyűA piskótához a 8 tojás fehérjét habbá verjük a 8 ek cukorral,belekeverjük a tojások sárgáját,és óvatosan beleforgatjuk az átszitált lisztet. Sütőpapírral bélelt tepsiben 180 c-on s...
Elkészítési idő: 1,5 óra Nehézség: KönnyűA tojásokat habosra keverjük a cukorral, ezalatt a mikróban felolvasztjuk az étcsokoládét a vajjal. Amikor kész, hozzáöntjük a tojásokhoz, belekeverjük a lisztet és a sütőport, m...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű50 dkg finomliszt 3 tojás sárgája 1 teáskanál porcukor 3 dkg élesztő 1,5 dl tej 8 dkg vaj csipetnyi só olaj A töltelékhez: 25 dkg gesztenyepüré 2 dl tejszín A tetejére:...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű