A tésztához:
8 db tojás (közepes, "M"-es méretű)
8 evőkanál víz (forró)
40 dkg porcukor
25 dkg búzaliszt (BL55)
2 evőkanál kakaópor - holland
1 db sütőpor
A krémhez:
7.5 dl 1,5%-os tej
7.5 púpozott evőkanál búzaliszt (BL55)
30 dkg porcukor
1 db vaníliás cukor - bourbon
30 dkg vaj
1 evőkanál rum - 80%-os
Az oldalára:
10 dkg kókuszreszelék
A tetejére:
100 g tejcsokoládé
2 evőkanál étolaj
A tojásokat szétválasztjuk, a fehérjéből kemény habot verünk.
2
A sárgájához hozzáadjuk a cukrot, meleg vizet, ezeket összekeverjük, majd hozzáadjuk a kakaós-sütőporos lisztet.
3
A legvégén fakanállal hozzákeverjük a felvert tojásfehérjehabot.
4
Sütőpapírral bélelt kb. 23*32 cm-es tepsibe tesszük. Kb. 30-40 perc alatt megsül, előmelegített sütőben (alul felül sütés) 180 C-on. Ha megemelkedett, akkor leveszem 160 C-ra. Ha megsült, pogácsa szaggatóval kiszaggatjuk.
5
A krémet míg sül a tészta elkészítjük: a tejhez hozzáadjuk a lisztet, majd felfőzzük addig amíg jól besűrűsödik. Megvárjuk amíg teljesen kihűl.
6
A cukrokat a vajjal, rummal közben kikeverjük és a kihűlt masszához adjuk.
7
A kiszaggatott tésztát ketté vágjuk, közepét megkenjük krémmel, majd az oldalát is és beleforgatjuk kókuszreszelékbe.
8
Tetejére gőz felett olvasztott tejcsokoládéból és olajból készült csokimázt teszünk.
9
A tészta szélét és a sallangokat apró darabokra csipkedjük és összekeverjük a maradék krémmel, majd kókuszreszelékbe forgatjuk. Így még kókuszgolyót is készíthetünk levezetés képpen. :)
A tojások fehérjét a cukorral habbá verjük, majd belekeverjük a tojások sárgáját és a sütőporral, kakaóporral elkevert lisztet, végül az étolajat. A tésztát elfelezzük és egy 24...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűÉn csináltam már banános,tejkaramellás (ez nem tej mentes) ,vaníliás,szamócás pudingporral is :) De volt olyan is hogy csak vaníliás volt és többfelé vettem majd ételfestékkel szí...
Elkészítési idő: 1 Nehézség: KözepesMinden hozzávalót mérjünk ki.Majd alaposan gyúrjuk össze. Ezután folpackba csomagoljuk be és egy órára tegyük hűtőbe. Kedvünkre kifliket formázunk.Majd 175 C-on kb. 15 perc alatt...
Elkészítési idő: Nehézség: NehézA főtt tojássárgájákat villával szétnyomkodjuk vagy kézzel összemorzsoljuk. Hozzáadjuk a liszthez, majd a vajat, a cukrot és a többi hozzávalót is. A citromlével könnyen nyújtható,...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű