A halhoz
1.5 kg afrikai harcsa
5 dl napraforgó olaj
20 dkg finomliszt (finom)
20 dkg zsemlemorzsa
4 db tojás
só ízlés szerint
1 citromból nyert citromhéj
A tartármártáshoz
30 dkg tejföl
1 ek citromlé
10 dkg majonéz
1 ek mustár
fehérbors ízlés szerint
2 gerezd fokhagyma (reszelve)
Hideg vízben megmossuk a halat, felszeleteljük, sóval bedörzsöljük. Fél órát állni hagyjuk.
A halszeleteket lisztbe, tojásba -melybe belereszeltünk 1 citrom héját és 4 csipet sót keverünk hozzá- és zsemlemorzsába forgatjuk.
Forró olajban mindkét oldalát pirosra sütjük.
Közvetlen a sütés után tálalótálra helyezzük.
Tartármártással kínáljuk.
Burgonyapürével és tartármártással fogyasztjuk. A tartármártásba most raktam csemegekukoricát és ecetes uborkát is.
A halszeleteket fel órára besózzuk, zsemlemorzsába forgatjuk, és olajban kisütjük. Félretesszük. A szalonnát zsírjára pirítjuk, megfonnyasztjuk rajta a hagymát, a tűzről lehúzva me...
Elkészítési idő: 1,10 óraA hal kivételével keverd ki az összetevőket egy nagy tálban, majd alaposan hempergesd bele a halszeleteket, és hagyd, hogy jól átjárja őket a pác. Legegyszerűbb, ha éjszakára a hűt...
Elkészítési idő:A megtisztított pontyot bevagdaljuk, majd bedörzsöljük ételízesítővel, borssal és finomra vágott bazsalikommal. Az előkészített halat a margarinnal kikent tűzálló tálba tesszük...
Elkészítési idő: