A halhoz
1.5 kg afrikai harcsa
5 dl napraforgó olaj
20 dkg finomliszt (finom)
20 dkg zsemlemorzsa
4 db tojás
só ízlés szerint
1 citromból nyert citromhéj
A tartármártáshoz
30 dkg tejföl
1 ek citromlé
10 dkg majonéz
1 ek mustár
fehérbors ízlés szerint
2 gerezd fokhagyma (reszelve)
Hideg vízben megmossuk a halat, felszeleteljük, sóval bedörzsöljük. Fél órát állni hagyjuk.
A halszeleteket lisztbe, tojásba -melybe belereszeltünk 1 citrom héját és 4 csipet sót keverünk hozzá- és zsemlemorzsába forgatjuk.
Forró olajban mindkét oldalát pirosra sütjük.
Közvetlen a sütés után tálalótálra helyezzük.
Tartármártással kínáljuk.
Burgonyapürével és tartármártással fogyasztjuk. A tartármártásba most raktam csemegekukoricát és ecetes uborkát is.
1. Keverjük össze a misot, a rizsecetet, a szójaszószt, a mézet és a vizet egy nagytálban. 2. Tegyük le a lazacszeleteket egy zacskóba, és öntsük rá a pácot. Hagyjuk pácolódni 1...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA spenótot megmossuk, azután egy kevés vajon sóval és fokhagymával ízesítve megfonnyasztjuk. A harcsafilét sóval, őrölt fehér borssal fűszerezzük, vajon kissé elősütjük. Ráöntjük a...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA halat előkészítjük, szeleteljük és sózzuk, borsozzuk. A kukoricalisztet összekeverjük a pirospaprikával és ebbe forgatjuk bele a halszeleteket. A gyökeret felaprítjuk és párolóed...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűAz alaposan átmosott apróhalat vastagon besózom, 1 hétre hűtőbe teszem (ne izgulj, a hal nem lesz túl sós). 1 hét múlva a halakat sótól hideg vízben többször kiáztatom, majd lecsor...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű