menu

Családireceptkönyv.hu

Afrikai harcsafilé citromos panírban


Írta:

Nehézség: Könnyű
print

Hozzávalók:



A halhoz

1.5 kg afrikai harcsa
5 dl napraforgó olaj
20 dkg finomliszt (finom)
20 dkg zsemlemorzsa
4 db tojás
só ízlés szerint
1 citromból nyert citromhéj

A tartármártáshoz

30 dkg tejföl
1 ek citromlé
10 dkg majonéz
1 ek mustár
fehérbors ízlés szerint
2 gerezd fokhagyma (reszelve)

Elkészítés:


Hideg vízben megmossuk a halat, felszeleteljük, sóval bedörzsöljük. Fél órát állni hagyjuk.
A halszeleteket lisztbe, tojásba -melybe belereszeltünk 1 citrom héját és 4 csipet sót keverünk hozzá- és zsemlemorzsába forgatjuk.
Forró olajban mindkét oldalát pirosra sütjük.
Közvetlen a sütés után tálalótálra helyezzük.
Tartármártással kínáljuk.

Trükkök, tippek, praktikák:


Burgonyapürével és tartármártással fogyasztjuk. A tartármártásba most raktam csemegekukoricát és ecetes uborkát is.

Afrikai harcsafilé citromos panírban

Kinek a kedvence ez a recept?


favorite Kedvenc receptnek jelölés Kedvenc receptem

Recept tipusa:


Halételek,
Beszéljétek meg főzési tapasztalataitokat
Recept ajánló
Avatar
Írta: Veres Gabi
Miso lazac szezámos vörös káposztával
Miso lazac szezámos vörös káposztával

1. Keverjük össze a misot, a rizsecetet, a szójaszószt, a mézet és a vizet egy nagytálban. 2. Tegyük le a lazacszeleteket egy zacskóba, és öntsük rá a pácot. Hagyjuk pácolódni 1...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Avatar
Írta: Veres Gabi
Harcsa Florentin módra
Harcsa Florentin módra

A spenótot megmossuk, azután egy kevés vajon sóval és fokhagymával ízesítve megfonnyasztjuk. A harcsafilét sóval, őrölt fehér borssal fűszerezzük, vajon kissé elősütjük. Ráöntjük a...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Avatar
Írta: Veres
 Sült halfilé
Sült halfilé

A halat előkészítjük, szeleteljük és sózzuk, borsozzuk. A kukoricalisztet összekeverjük a pirospaprikával és ebbe forgatjuk bele a halszeleteket. A gyökeret felaprítjuk és párolóed...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Avatar
Írta: Erika
Ruszli
Ruszli

Az alaposan átmosott apróhalat vastagon besózom, 1 hétre hűtőbe teszem (ne izgulj, a hal nem lesz túl sós). 1 hét múlva a halakat sótól hideg vízben többször kiáztatom, majd lecsor...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
close add person Belépés recent_actors Regisztráció assignment_ind Belépés recent_actors Regisztráció account_balanceASZF info Impresszum thumb_up Facebook oldalunk