A halhoz
1.5 kg afrikai harcsa
5 dl napraforgó olaj
20 dkg finomliszt (finom)
20 dkg zsemlemorzsa
4 db tojás
só ízlés szerint
1 citromból nyert citromhéj
A tartármártáshoz
30 dkg tejföl
1 ek citromlé
10 dkg majonéz
1 ek mustár
fehérbors ízlés szerint
2 gerezd fokhagyma (reszelve)
Hideg vízben megmossuk a halat, felszeleteljük, sóval bedörzsöljük. Fél órát állni hagyjuk.
A halszeleteket lisztbe, tojásba -melybe belereszeltünk 1 citrom héját és 4 csipet sót keverünk hozzá- és zsemlemorzsába forgatjuk.
Forró olajban mindkét oldalát pirosra sütjük.
Közvetlen a sütés után tálalótálra helyezzük.
Tartármártással kínáljuk.
Burgonyapürével és tartármártással fogyasztjuk. A tartármártásba most raktam csemegekukoricát és ecetes uborkát is.
A füstölt szalonnát kockákra vágjuk, és egy teflon serpenyőben, lassú tűzön szépen ropogósra kisütjük. A zsírját megőrizzük, mert szükség lesz rá. Mire kisült a szalonna, addigr...
Elkészítési idő: Nehézség: KözepesA lebőrözött lazacfiléket pirított, darált dióval, fokhagymával, kevés mézzel bedörzsöljük, egy éjszakán át érleljük. Másnap tengeri só és kristálycukor 1-1 arányú keverékébe tessz...
Elkészítési idő: 20 perc Nehézség: KönnyűA szép vastag halszeleteket a csomagolásból kivéve finoman megsóztam, citromlével bespricceltem és egy kis borsot daráltam rá. Egy órácskát töltöttek így el szobahőn. Steaket nem s...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű