Családireceptkönyv.hu

Karácsony 🎄

Afrikai harcsafilé citromos panírban


Írta:

Nehézség: Könnyű
print

Hozzávalók:



A halhoz

1.5 kg afrikai harcsa
5 dl napraforgó olaj
20 dkg finomliszt (finom)
20 dkg zsemlemorzsa
4 db tojás
só ízlés szerint
1 citromból nyert citromhéj

A tartármártáshoz

30 dkg tejföl
1 ek citromlé
10 dkg majonéz
1 ek mustár
fehérbors ízlés szerint
2 gerezd fokhagyma (reszelve)

Elkészítés:


Hideg vízben megmossuk a halat, felszeleteljük, sóval bedörzsöljük. Fél órát állni hagyjuk.
A halszeleteket lisztbe, tojásba -melybe belereszeltünk 1 citrom héját és 4 csipet sót keverünk hozzá- és zsemlemorzsába forgatjuk.
Forró olajban mindkét oldalát pirosra sütjük.
Közvetlen a sütés után tálalótálra helyezzük.
Tartármártással kínáljuk.

Trükkök, tippek, praktikák:


Burgonyapürével és tartármártással fogyasztjuk. A tartármártásba most raktam csemegekukoricát és ecetes uborkát is.

Afrikai harcsafilé citromos panírban

Kinek a kedvence ez a recept?


favorite Kedvenc receptnek jelölés Kedvenc receptem

Recept típusa:


Halételek,
Beszéljétek meg főzési tapasztalataitokat
Recept ajánló
Avatar Halászlé - Szegedi
Halászlé - Szegedi

A pontyot és a harcsát gondosan tisztítsd meg, mosd meg, bontsd fel, majd a zsigereket és az ikrákat szedd ki. A fejüket és a farkukat vágd le. A hal húsát darabold nagyjából egyen...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Avatar
Írta: maria
Afrikai harcsapaprikas
Afrikai harcsapaprikas

A halat elosszor kis kockakra vagjuk , a 2 halaszle kockat keves olajba szet nyomjuk es elkeverjuk majd bele pacoljuk a halat .Kozbe a hagymat a paprikaval es a paradicsommal lefon...

Elkészítési idő: fel ora
Nehézség: Könnyű
share
Avatar Citromos-fokhagymás afrikai harcsa
Citromos-fokhagymás afrikai harcsa

Tálba öntjük azt az olaj vagy zsiradékmennyiséget, amennyiben a halat sütjük, belereszeljük az 1 citrom héját, lereszeljük a fokhagymát is, beletesszük a sóval és borssal együtt, a...

Elkészítési idő:
Nehézség: Közepes
share
Avatar Vajban sült fokhagymás-lime-os lazac
Vajban sült fokhagymás-lime-os lazac

A lazacfilét töröljük szárazra papírtörlővel. A zúzott fokhagymát dörzsöljük a halba kevés sóval együtt. Tekerjünk frissen őrölt borsot a tetejére, szórjuk rá a kakukkfüvet, majd r...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
close add person Belépés recent_actors Regisztráció account_balanceASZF info Impresszum thumb_up Facebook oldalunk