Családireceptkönyv.hu

Karácsony 🎄

Citromos fokhagymás afrikai harcsa a la Mami


Írta:

Elk. idő: 4 h
Adag: 6 adag
Nehézség: Könnyű
print

Hozzávalók:


1 db nyúzott, vagy bőrös afrikai harcsa törzs, 3 nagy gerezd fokhagyma, 1 citrom reszelt héja, 2 csomag petrezselyem, só, bors, zsiradék/olaj

Elkészítés:


Tepsibe öntjük azt az olaj vagy zsiradékmennyiséget, amennyiben a halat sütjük, belereszeljük az 1 citrom héját, lereszeljük a fokhagymát is, beletesszük a sóval és borssal együtt, a petrezselymet apróra vágjuk, és ezt is beleszórjuk. Ebben pihentetjük a halat 2-3 órát.
Ha bőrös a haltörzs, akkor a bőrét beírdaljuk és az irdalásba és a hal belsejébe bőségessen teszünk a pácból.
A páclével rendszeresen locsolgatjuk.
Süssük meg közepes lángon. Kb. 1 óra alatt kész.
Javasolt 1/2 órát fedő alatt, majd 1/2 órát fedő nélkül sütni.

Trükkök, tippek, praktikák:


Mi főtt burgonyával tálaltuk.
A burgonyát is meglocsolhatjuk a sütéshez használt petrezselymes páccal a sütés után.

Citromos fokhagymás afrikai harcsa a la Mami

Kinek a kedvence ez a recept?


Kovács Zoltán Károlyné
Czinová Renata
favorite Kedvenc receptnek jelölés Kedvenc receptem

Recept típusa:


Halételek,
Beszéljétek meg főzési tapasztalataitokat
Recept ajánló
Avatar fűszervajas homár
fűszervajas homár

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Avatar Tárkonyos füstölt pisztrángos leves
Tárkonyos füstölt pisztrángos leves

A halászlé alapot 1,2 l vízzel felfőzzük, beletesszük a megtisztított, darabolt zöldségeket és puhára főzzük. Tárkonyos tejföllel, pici liszttel behabarjuk és sóval, mustárral ízes...

Elkészítési idő: 30 perc
Nehézség: Könnyű
share
Avatar
Írta: Judit
Bacalhau (tőkehal krumplival)
Bacalhau (tőkehal krumplival)

A krumplikat meghámozom és tökgyalun legyalulom (én így tudtam elég vékony szálakat nyerni a krumpliból). A tőkehalat megmosom, papírtörlővel megszárítom, majd apró darabokra tépe...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Avatar Petrezselymes vajban sült halszeletek
Petrezselymes vajban sült halszeletek

A halfilét ha fagyasztott kiolvasztjuk, megmossuk, majd leitatjuk róla a vizet és megszórjuk a fűszerkeverékkel. A vajat egy serpenyőben felhevítjük, hozzáadjuk a felvágott petrezs...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
close add person Belépés recent_actors Regisztráció account_balanceASZF info Impresszum thumb_up Facebook oldalunk