30 dkg filézett hal
10 dkg ementáli vagy trappista sajt
5 dkg margarin
4 dl tejföl
4 gerezd fokhagyma
2 evőkanál liszt
2 db tojás
2 evőkanál pirospaprika
1 evőkanál bazsalikom
ételízesítő
őrölt fehérbors
A halakat dörzsöld be ételízesítővel, borssal és bazsalikommal. Egy jénai tálat kenj ki vajjal, és helyezd bele a húst. A tejfölt a tojással, a liszttel, a zúzott fokhagymával, a pirospaprikával keverd simára. Ízlés szerint borsozd, illetve szórj bele ételízesítőt. Előmelegített sütőbe tedd be. Amikor a hal már majdnem puha, vedd ki, szórd meg sajttal a tetejét. Tedd vissza, és hagyd, hogy rápiruljon a tetejére.
A krumplit megpucolom és vékony karikákra vágom. A hagymát felkockázom és a vajon üvegesre pirítom. Hozzáadom a húsleves levét, a Creme Fraiche-t és a mustárt. Ezután jöhet bele a...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA főtt krumplit és a halat összetörjük. Belekeverjük a tojásokat, a hagymát, fűszereket. Jól összegyúrjuk és kézzel, kerek pogácsákat formázunk. Nyeles serpenyőbe annyi olajat öntü...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA kefírt elkeverjük a mustárral egy lapos tányérban, a kukoricalisztet pedig az összes fűszerrel. A halszeleteket belemártjuk a kefírbe, utána a kukoricalisztbe, s belerak...
Elkészítési idő: 1,5 óra Nehézség: KönnyűA filéket sózzuk, borsozzuk, majd félretesszük. A hagymákat megtisztítjuk és apróra összevágjuk. A szárzellert alaposan megmossuk, ezután uborkagyalun vékonyra szeleteljük. A so...
Elkészítési idő: Nehézség: Nehéz