60 dkg eper
1 l tej
2 dl habtejszín
10 dkg bodzavirág (szörp hígítva)
3 csepp citromlé
1 csomag vaníliás cukor (ízlés szerint)
Megmossuk a szamócát, és előkészítjük a turmixot. A szamócából 3-4 szemet félreteszünk későbbre.
A szamócát egy kevés tejjel a turmixba öntjük, és elkeverjük egyenletesre, majd hozzáadjuk a habtejszínt, a bodzalevet, a vaníliás cukrot (én 2 buorbon vaníliásat és 5 simát szoktam hozzáadni, de ez mindenkinek ízlés dolga) és annyi tejet, amennyit elbír a turmixunk, majd ezt is egyenletesre turmixoljuk.
Egy nagy tálba öntjük a kész levest. (Én szeretem leszűrni ilyenkor, hogy a kis szamócamagok ne kerüljenek a levesbe.)
Hozzáadjuk a megmaradt tejet, kóstolunk, és cseppentünk bele pár csepp citromot.
Betesszük a hűtőbe, és hagyjuk jól lehűlni.
Tálalás előtt a félretett szamócákat felkarikázzuk, és belekeverjük.
A sütőtököt tisztítsuk meg, daraboljuk fel és főzzük meg annyi vízben, amennyi éppen ellepi. Ha megfőtt adjuk hozzá a tejet, mézet, citromlét, sót, borsot majd botmixerrel pépesí...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűElkészítése: A lisztet a margarinnal és a sütőporral elmorzsoljuk, a közepébe tesszük a tojás sárgáját, porcukrot, a tejfölt és a sót. Összegyúrjuk, fóliába csomagoljuk és a hűt...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA kuglóf valami isteni,főleg ha egy-két napot pihen.
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű