- 30 dkg csirkemell
- 20 dkg penne tészta
- 3 tojás
- 2 csemegeuborka
- 2 dl tejföl
- 3 ek. mustár
- só
- bors
- citromlé
- 1 kk. cukor
- 2 ek. olivaolaj
- 1 paradicsom
- petrezselyem (elhagyható)
- sajt (elhagyható)
1. 30 dkg csíkokra vágott csirkemellet 2 kk. sóval megsózzuk 2 ek. olajon megpirítjuk.
2. 20 dkg penne tésztát sós, forró vízben puhára főzünk.
3. 3 tojást keményre főzünk.
4. 2 dl tejfölben elkeverünk 3 ek. mustárt, 1 kk. sót, 1 kk. borsot 1 tk. citromlevet, 1 kk. cukrot és a 2 db felkockázott uborkát.
5. A húst összekeverjük a tésztával, ráöntjük a szószt, és lazán beleforgatjuk a cikkekre vágott tojást, valamint a paradicsomot.
6. 1-2 cikk paradicsommal, reszelt sajttal és petrezselyemmel megszórva tálaljuk.
Tésztát összegyúrni és egy tortaforma vagy tepsi aljára nyomkodni, kis peremet is csinálni. Elő lehet sütni 200 C-on, én nem szoktam. A hagymát megdinszteljük a szalonnával és a...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűElkészítése: A fehér tészta hozzávalóit összegyúrjuk,2 egyenlő nagyságú cipóra osztjuk. A barna tészta hozzávalóit is összegyúrjuk,2 egyenlő cipóra osztjuk. Fagyasztóba tesszük...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA mazsola szárát lecsipkedjük, és a szemeket többször váltott vízben megmossuk. Annyi friss vízben, amennyi ellepi, 1-2 órát duzzadni hagyjuk, majd 1,2 liter enyhén sós vízben fe...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű