23 centi átmérőjű tortaformához
15 dkg apró szemű zabpehely
8 dkg rétesliszt
10-12 dkg kristálycukor
1 cs vaníliás cukor
15 dkg felkockázott hideg margarin/vaj
1 egész tojás
4 púpozott ek natúr görög joghurt
csipetnyi só
maréknyi zsemlemorzsa
tészta hozzávalóit egy nagy keverőtálban dolgozzuk össze. Közepesen lágy masszát kapunk. A masszát borítsuk sütőpapírral bélelt tortaformába és a tenyerünkkel lapítsuk ki egyenletesen. Szórjuk meg maréknyi zsemlemorzsával (vagy darált keksszel), ez felveszi az alma levét.
A reszelt almát keverjük össze a cukorral, fahéjjal, majd 5-8 percig fedő alatt pároljuk (közepes hőfokon, néhányszor keverjük meg). Hagyjuk kicsit hűlni, majd igazítsuk rá a masszára a tölteléket.
Az almát szórjuk meg a durvára vágott dióval.
Előmelegített sütőben 180-as hőfokon süssük 25-30 percig.
A tejet meglangyosítjuk. Az édesítő tablettákat és a cukrot két bögrébe elfelezzük, mindegyikre öt deka élesztőt morzsolunk, és felöntjük tejjel. Először hatvan deka lisztet mérün...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűEgy nagyobb lábosban felolvasztottam a zsírt, hozzáadtam a cukrot, a reszelt almát a levével együtt. A tojások sárgáit is belekevertem, fahéjjal ízesítettem. Hozzáadtam a süt...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA tojásokat felverjük az eritrittel és hozzákeverjük a reszelt körtét, az étcsokidarabokat, az aprított mazsolát.. Egy másik tálban alaposan elkeverjük a diót, a mandulát, a kakaóp...
Elkészítési idő: 40 perc Nehézség: KönnyűDie TK-Himbeeren auftauen lassen. 8 Souffléförmchen mit Butter einfetten und mit Mehl bestäuben. Den Backofen auf 200 °C (Umluft 180 °C) vorheizen. Die Butter in einem kleinen T...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű