5 db közepes alma
10 dkg durvára vágott dió
10 dkg darált dió
10 dkg étcsokoládé apróra vágva
4 db tojás
27 dkg porcukor
15 dkg finomliszt
1 citrom (vagy narancs) reszelt héja
1 csomag sütőpor
A tojásokat verjük fel a porcukorral és a reszelt citrom, vagy narancshéjjal, hogy sűrű fehér habot kapjunk. Keverjük hozzá először a reszelt almát, majd a lisztet, darált diót és az apróra vágott csokit. Öntsük kivajazott, lisztezett tepsibe, rászórjuk a durvára vágott diót.
Előmelegített sütőben 160 °C-on 40-50 percig sütjük. Én 35 x 27 cm-es tepsiben sütöttem.
A tojásokat tálba ütjük, elkeverjük a kefirrel, az olvasztott (de nem forró) vajjal. Hozzáadjuk a sütőporral és szódabikarbónával elkevert lisztet (a lisztet a kefires pohárral mér...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyűegy kb. 30 X 24 cm-es tepsit vékonyan kivajazunk, kilisztezünk, bele a meggy. tojásokat EGYBEN habosítsuk, majd 2 részbe cukor hozzá, majd a többi. majd a lisztet lassan, kézi habv...
Elkészítési idő: 30-45 p Nehézség: KönnyűA sütőt 180 fokra előmelegítjük. A hozzávalókat a gyümölcs kivételével robotgéppel összekeverjük. A végén beleforgatjuk a lecsöpögtetett meggyet is, és a tésztát vajjal kikent, l...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA tésztához a liszt kivételével az összes alapanyagot gőz fölött összemelegítem ,gázról levesszük a lisztet hozzáadom,4 cipót csinálunk. Nyújtom 200 fokon sütöm. A krémhez a teje...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű