menu

Családireceptkönyv.hu

zserbó


Írta:

Nehézség: Könnyű
print

Hozzávalók:


Hozzávalók:
50 dkg liszt
10 dkg porcukor
15 dkg zsír
1 merőkanál tej (másfél deci)
2 dkg élesztő
2 tojássárgája
2 késhegynyi szódabikarbóna
-a töltelékhez
30 dkg darált dió
30 dkg porcukor
1 citrom lereszelt héja
baracklekvár
-a mázhoz
3 kanál kakaó
3 kanál porcukor
3 kanál forró víz
4 csepp olaj
Készítése:
A lisztet és a porcukrot egy tálba öntjük, összekeverjük és alaposan elmorzsoljuk benne a zsírt. Ettől lesz a tészta jó porhanyós. Ha nem morzsoljuk jól el zsírt a liszttel, akkor gumis lesz a tésztánk. Hozzáadjuk a 2 tojássárgáját, a langyos tejben egy evőkanál cukorral felfuttatott élesztőt és a csipet szódabikarbónát. A tésztát jól kidolgozzuk és 3 részre osztjuk. Lisztezett nyújtódeszkán 3 vékony lapot nyújtunk belőlük. Az első lapot beletesszük az előzőleg kizsírozott, kilisztezett tepsibe. A darált diót összekeverjük a porcukorral és a citrom lereszelt héjával. A tésztát először vékonyan megkenjük a baracklekvárral, majd egyenletesen megszórjuk a cukros dió felével. Ugyanígy töltjük meg a következő lapot is, végül a harmadik lapot a tetejére tesszük. Villával több helyen is megszurkáljuk a tésztánkat, majd letakarva 1 órát pihentetjük sütés előtt. Lassú tűzön sütjük, 175 fokon körülbelül 40-45 percig. Amikor kivettük a sütőből, megvárjuk, amíg langyosra hűl, csak akkor vonjuk be a csokimázzal. A 3 evőkanál kakaót a forró vízzel és a porcukorral alaposan kikeverjük. Csöppentünk bele 4 csepp olajat, ettől lesz szép fényes a máz, és egyenletesen a tészta tetejére simítjuk.
Karácsonyra vagy hétköznapra vendégeknek.
Szép napot kívánunk.

Kinek a kedvence ez a recept?


favorite Kedvenc receptnek jelölés Kedvenc receptem

Recept tipusa:


Sütemények, édességek,
Beszéljétek meg főzési tapasztalataitokat
Recept ajánló
Avatar Kráter süti
Kráter süti

ELKÉSZÍTÉS Elkészítés: A 2 csomag vaníliás pudingot 8 dl tejjel, 4 csomag vaníliás cukorral megfőzzünk, majd gyakran kevergetve megvárjuk, míg kihűl. A tésztához az 5 tojás s...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Avatar
Írta: Katalin
Gesztenyés golyó
Gesztenyés golyó

Kiolvasztjuk a gesztenyét, hozzáadjuk a kekszet, vajat, rumot, vagy aromát. Jól összegyúrjuk, formázzuk, tálcára rakjuk. A csokit felolvasztjuk gőz fölött az olajjal, majd belefor...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Avatar Magyar szelet
Magyar szelet

Tésztához: A tojásokat szétválasztjuk. A fehérjét kemény habbá verjük, apránként hozzáadjuk a cukrot, majd egyesével beleforgatjuk a tojások sárgáját, és óvatosan beledolgozzuk...

Elkészítési idő: 1.5 óra
Nehézség: Közepes
share
Nanaimo szelet
Nanaimo szelet

A vajat a cukorral, a tejjel és a kakaóval gőz fölött felfőzzük. Ekkor levesszük a gőzről és beleforgatjuk a szárazanyagokat. A kekszes masszát egy 20 × 30 cm-es tepsi aljába nyomk...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
close add person Belépés recent_actors Regisztráció assignment_ind Belépés recent_actors Regisztráció account_balanceASZF info Impresszum thumb_up Facebook oldalunk