2 dl tejberizs,
2 dl tejszín,
2 alma,
2 dkg tisztított, pörkölt mandula,
1/2 citrom leve,
ízlés szerint porcukor,
1 evőkanál zselatinpor, 1 dl tej.
A tejszínből kemény habot verünk, és hidegre állítjuk. Az almát meghámozzuk, kicsumázzuk és lereszeljük, majd azonnal összekeverjük a citromlével, hogy ne barnuljon meg. Annyi cukrot keverünk hozzá, amennyitől csak kellemesen, de nem túl édes lesz. Turmixgép poharába töltjük, és sűrű péppé törjük. A citromos-cukros almapépet lazán összeforgatjuk a tejszínhabbal, majd nagyon óvatosan, hogy ne törjön össze, a rizsbe forgatjuk. A zselatinport kislábasba töltjük, ráöntjük a tejet, és folyamatos kevergetés közben, kis lángon addig melegítjük, amíg a zselatin egészen sűrűn nem folyik, és el nem tűntek belőle a szemcsék. Hagyjuk kissé kihűlni, majd apránként, igen vigyázva beleforgatjuk a habos-almás rizsbe. Négy nagy kehelypohárba adagoljuk, és a tetejét beszórjuk a pörkölt mandula forgácsokra vágott darabjaival. Tetszés szerint kevés tejszínhabbal is díszíthetjük.
A tojásfehérjéből és a porcukorból egy kemény habot verünk. beletesszük a kókuszt, a lisztet és a sütőport. Lazán elkeverjük. Fóliával bélelt zsírozott tepsiben sütjük világosra....
Elkészítési idő: 2 óra Nehézség: KönnyűA vajat langyosra olvasztjuk. A többi hozzávalót összekeverve palacsintatésztát készítünk, végül utolsóként hozzáadjuk az olvasztott vajat is. A hagyományos palacsintához hason...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA sütőt 180 fokra előmelegítjük. A tojásokat szétválasztjuk, a sárgákat a cukorral, olajjal és a kefirrel alaposan kikeverjük. A fehérjét kemény habbá verjük. A lisztet elkeverjük...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű1. Minden hozzávalót egy keverőtálba összekészítjük, majd gépi habverővel összedolgozzuk. 2. A tepsit sütő papírral kibéleljük és beleöntjük az összekevert masszát. 3. A massza t...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű