Családireceptkönyv.hu

Csokoládés krémes


Írta:

Nehézség: Könnyű
print

Hozzávalók:


Hozzávalók kb. 27 X 38 cm-es tepsihez
a lapokhoz:
2 evőkanál tej
1 dkg szalalkáli
30 dkg liszt
5 dkg cukrozatlan kakaópor
5 dkg porcukor
10 dkg vaj
1 tojás
2 evőkanál tejföl
a krémhez:
4 csomag étcsokoládé-ízű pudingpor
25 dkg cukor
1,5 l tej
10 dkg vaj
a tetejére:
porcukor
cukrozatlan kakaópor (elhagyható)

Elkészítés:


A lisztet, a kakaóport és a porcukrot gyúródeszkára szitáljuk. Beledaraboljuk és elmorzsoljuk benne a vajat. Hozzáadjuk a tejben feloldott szalalkálit, a tojást meg a tejfölt, és egynemű tésztává gyúrjuk. 3 részre osztjuk, és folpackba csomagolva 2 órán át hűtőben pihentetjük. Ezután mindegyiket a tepsi méretének megfelelő téglalappá nyújtjuk, villával megszurkáljuk, és zsírozott, lisztezett tepsi hátán, 190-200 fokra előmelegített sütőben negyedóra alatt megsütjük. Az első lapot sütőpapírra csúsztatjuk, a másik kettőt rátesszük, majd hagyjuk kihűlni.
A krémhez a pudingporból a cukorral és a tejjel a szokott módon sűrű pudingot főzünk, a tűzről levéve elkeverjük benne a vajat. Egy lapot magas falú tepsibe helyezünk, és ráöntjük a forró puding felét. Erre jön a második lap és a maradék puding, végül befedjük a harmadik lappal. A süteményt egy éjszakán át érni, dermedni hagyjuk. Másnap a tetejét porcukorral meghintjük, és kockákra vágva kínáljuk. Sablon segítségével, cukrozatlan kakaóporral megszórva tovább díszíthetjük.

Tipp: annak a tepsinek a hátoldalán süssük a lapokat, amelyikben azután összeállítjuk a süteményt, így ugyanis a kész lapok pontosan ki fogják tölteni a tepsit.

Kinek a kedvence ez a recept?


favorite Kedvenc receptnek jelölés Kedvenc receptem

Recept típusa:


Sütemények, édességek,
Beszéljétek meg főzési tapasztalataitokat
Recept ajánló
Avatar
Írta: Dobos Anna
Mikrós grízes süti
Mikrós grízes süti

A margarint felolvasztjuk, a mikrós edényt kivajazzuk. Az olvasztott margarint habosra keverjük a tojással és a cukorral. A lisztet és a grízt összekeverjük a sütőporral, és apr...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Avatar
Írta: Hajni
Túros rácsos sszelet
Túros rácsos sszelet

A mazsolát beáztatjuk langyos vízbe. A krumplit héjában puhára főzzük. A túrót áttörjük, a vaníliarudat hosszában felhasítjuk, késheggyel kikapjuk belőle a pépet. A tejet meglangyo...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Diós - Holdas sütemény - OK
Diós - Holdas sütemény - OK

1. A tészta hozzávalóit egy fakanállal jól összekeverjük, beleöntjük egy sütőpapírral bélelt tepsibe (20 x 36 cm-es), és egyenletesen elsimítjuk. 2. Előmelegített sütőben 180 fo...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Írta: jaci
Fahéjas almás süti
Fahéjas almás süti

A tojásokat elkeverjük a cukorral, majd hozzáadjuk a szódabikarbónás, fahéjas lisztet és az olajat, végül beleforgatjuk a lecsepegtetett reszelt almát is. Kb. 180 fokon 30 perc...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
close add person Belépés recent_actors Regisztráció account_balanceASZF info Impresszum thumb_up Facebook oldalunk