Tészta: 30 dkg rétesliszt, 12 dkg margarin, 12 dkg porcukor, 2 db tojássárgája,2-3 evőkanál tej.
Töltelék: 15 dkg darált dió, 12 dkg porcukor, 2 db tojásfehérje.
Kenés: baracklekvár.
A lisztet a margarinnal morzsoljuk el, majd a többi hozzávalóval együtt gyúrjunk tésztát.. Folpackba csomagolva 1-2 órát rakjuk a hűtőbe.
Pihenés után a tésztát 4, majd 6 felé osztjuk, és gombócokat formázunk belőlük.
Kivajazzuk majd rétesliszttel meghintjük a formákat és így a formákba nyomkodjuk a tésztát. Baracklekvárral kikenjük.
A tojásfehérjét felverjük habnak, összekeverjük a darált dióval, porcukorral, és a formákba töltjük.
Előmelegített sütőben kb.180 C fokon 30-35 perc alatt készre sütjük. (De ez sütőfüggő)A formákban hagyjuk egy kicsit hűlni, majd még langyosan kiszedjük a kosárkákat.
..
Elkészítési idő:A lisztbe beleszitálni a cukrot és a sütőport,hozzá az olvasztott vaj. Tojás+tej:összekeverni és lassanként hozzáadagolni a keverékhez. Addig keverni, míg csomómentes nem lesz (rob...
Elkészítési idő: 1 óraAz előkészített hozzávalókat összekeverjük, majd lágy tésztává gyúrjuk. Mindezt ajánlatos a felhasználás előtti napon elkészíteni, és legalább egy éjszakára a hűtőben tartani. Más...
Elkészítési idő: