180 g kecskesajt (natúr, zsíros, lágy sajt) vagy juhtúró
60 g natúr krémsajt (pl.: Philadelphia original)
5 g Dijoni mustár
5 g Worcester szósz
1 apró csipet só
fehérbors (őrölt)
A külsejére
30 g pisztácia - zöld
90 g pekándió- vagy pirított dió
de fűszerezés nélkül is isteni a juhtúróban lévő szőlőszemek
lehet nagyobb szőlőszemeket körbevonni a sajtkrémmel, és úgy a pirított dióba forgatni... Isteni! :)
A diót és a pisztáciát egy éles késsel aprítsd durvára, majd sütőben enyhén pirítsd meg őket. Vigyázz, könnyen megégnek!
Keverd össze a krémsajtot a kecskesajttal egy tálban.
Add hozzá az összes többi hozzávalót.
Keverd teljesen simára a krémet.
Egy szilikonos papírra kanalazz belőle galuskákat teáskanalakkal, majd tedd a hűtőbe 15 percre.
A hűtőből kivéve formázd őket golyó alakúra.
Forgasd bele az összetört, pirított dió és pisztácia keverékébe.
Mikor elkészült az öszes golyó, tedd őket pár órára ismét hűtőbe, hogy összeérjenek az ízek. Egyszerűen mennyei ízük lesz!
A sajtokat egész apró (3-4 mm) kockára vágjuk. Az almát jól megmossuk, magházát kiemeljük. Ízlés szerint meghámozható. Én most nem tettem. A gyümölcshúst felkockázzuk. Egy tálká...
Elkészítési idő: 60 perc Nehézség: KönnyűA paradicsomot, a kígyóuborkát, a lilahagymát és a feta sajtot tetszés szerinti méretű kockákra vágjuk és a leszűrt olajbogyóval egy tálba tesszük. Az öntet hozzávalóit egy kis t...
Elkészítési idő: 20 perc Nehézség: KönnyűA majonézes salátaalaphoz összekeverjük a hozzávalókat. A sajtokat kicsire felkockázzuk. Az almát megpucoljuk és felkockázzuk. A salátaalapba belekeverjük a sajtokat és az almát....
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű6 tojást keményre főzünk és ha kihűlt, félbevágjuk. Sárgáját kivesszük és villával elmorzsoljuk. Egy teflon lábosban kevés olíva olajon megdinsztelünk 1 fej nagyon apróra vágott...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű