180 g kecskesajt (natúr, zsíros, lágy sajt) vagy juhtúró
60 g natúr krémsajt (pl.: Philadelphia original)
5 g Dijoni mustár
5 g Worcester szósz
1 apró csipet só
fehérbors (őrölt)
A külsejére
30 g pisztácia - zöld
90 g pekándió- vagy pirított dió
de fűszerezés nélkül is isteni a juhtúróban lévő szőlőszemek
lehet nagyobb szőlőszemeket körbevonni a sajtkrémmel, és úgy a pirított dióba forgatni... Isteni! :)
A diót és a pisztáciát egy éles késsel aprítsd durvára, majd sütőben enyhén pirítsd meg őket. Vigyázz, könnyen megégnek!
Keverd össze a krémsajtot a kecskesajttal egy tálban.
Add hozzá az összes többi hozzávalót.
Keverd teljesen simára a krémet.
Egy szilikonos papírra kanalazz belőle galuskákat teáskanalakkal, majd tedd a hűtőbe 15 percre.
A hűtőből kivéve formázd őket golyó alakúra.
Forgasd bele az összetört, pirított dió és pisztácia keverékébe.
Mikor elkészült az öszes golyó, tedd őket pár órára ismét hűtőbe, hogy összeérjenek az ízek. Egyszerűen mennyei ízük lesz!
Az elkészítése pofonegyszerű; az avokádót hosszában kettévágjuk, kettéválasztjuk. A magot eltávolítjuk, a belsejét kikanalazzuk. Imádom a színét, a héjához közel sötétebb zöld, b...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűElőször is a padlizsánt meg kell sütni. Parázson az igazi, mert a kis füstölt íz sokat dob rajta. Ha parázson sütöd, vigyázz, meg ne égjen. Forgasd gyakran, hogy mindenütt átsüljön...
Elkészítési idő: 2-3 óra Nehézség: NehézElőször a zselatint egy tálba tesszük, leöntjük a vízzel és 1 órát hagyjuk duzzadni. Közben, a tojások szélesebbik végének tetejét feltörjük, a tojást kiöntjük belőle és a petrezs...
Elkészítési idő: 1/2 óra Nehézség: KözepesFekete retket a nagy sajtreszelőn lereszelek. Szeletelt lila hagymával együtt lesózom. Savanyú káposztát kicsit összevágok és mindent összekeverek kevés olíva olajjal. /Sima olaj i...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű