-5-6 nagyobb vöröshagyma
- margarin
-1 dcl. fehér bor
-erőleves, vagy erőleves kocka+ víz
- só, bors
A hagymát megtisztítjuk, vékony csíkokra vágjuk, majd egy lábosban vajon megfonnyasztjuk.
Borral és az erõlevessel felöntjük, és felforraljuk, sóval, borssal ízesítve 20 percig fõzzük.
Közben a sütõt 180 fokra elõmelegítjük, a megtisztított fokhagymagerezdet pedig szitán átnyomjuk és elkeverjük az olajjal. A kenyérszeleteket megkenjük vele, reszelt sajttal megszórjuk, a sütõben a felsõ polcra tesszük és megpirítjuk.
A levest tányérokba öntjük, beletesszük a kenyérszeleteket, megszórjuk sajttal, és néhány percig grillezzük.
A felhevített zsíron üvegesre pároljuk az apróra vágott vöröshagymát. Ezután hozzáadjuk a felkockázott, sózott, borsozott húst, majd fehéredésig pirítjuk. Amikor kifehéredett, megs...
Elkészítési idő: 90 perc Nehézség: KönnyűA savanyú káposztát vízben jól átmossuk, utána 2 liter hideg vízben feltesszük főni. Hozzáadjuk a debrecenit, a csülköt, a kockára vágott szalonnát. Sóval ízesítjük, és puhára főzz...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA 2 liter vizet feltesszük főni, beletesszük a sót, borsot, ételízesítőt, babérlevelet, köményt és az ecetet. Rántást készítünk: az olajon aranysárgára pirítjuk a lisztet,...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű