-5-6 nagyobb vöröshagyma
- margarin
-1 dcl. fehér bor
-erőleves, vagy erőleves kocka+ víz
- só, bors
A hagymát megtisztítjuk, vékony csíkokra vágjuk, majd egy lábosban vajon megfonnyasztjuk.
Borral és az erõlevessel felöntjük, és felforraljuk, sóval, borssal ízesítve 20 percig fõzzük.
Közben a sütõt 180 fokra elõmelegítjük, a megtisztított fokhagymagerezdet pedig szitán átnyomjuk és elkeverjük az olajjal. A kenyérszeleteket megkenjük vele, reszelt sajttal megszórjuk, a sütõben a felsõ polcra tesszük és megpirítjuk.
A levest tányérokba öntjük, beletesszük a kenyérszeleteket, megszórjuk sajttal, és néhány percig grillezzük.
Elsőként megmossuk megpucoljuk és kibelezzük a sütőtököt. Kb. 10 dkg-ot szép kicsi kockákra vágunk. Ez lesz a levesbetét. A maradékot szintén felszeleteljük és sütőpapírral bélelt...
Elkészítési idő: 40 perc Nehézség: KönnyűHagymát olajon megpirítjuk, rá a csíkokra vágott kelkáposztát. Felönteni vízzel, fűszerezni. Virsli karikákat megpirítunk kicsit. Ha megfőtt, tejföllel behabarjuk, végén a virslit...
Elkészítési idő: 40 Nehézség: KönnyűVajon hagymát dinsztelünk, majd ezen megpirítjuk a karikára, kockára vágott zöldségeket. A húst is hozzá tesszük. Ha úgy érezzük jó, felöntjük vízzel. A főzés vége felé beletessz...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA gombóchoz a megpucolt, kis darabokra vágott krumplit sós vízben főzd puhára, és még melegen törd össze. Add hozzá rögtön a vajat, majd, amikor kihűl, tedd hozzá a tojást, a sót,...
Elkészítési idő: 50 perc Nehézség: Könnyű