menu

Családireceptkönyv.hu

Bakonyi csirkemell


Írta:

Elk. idő: 40 perc
Adag: 4
Nehézség: Könnyű
print

Hozzávalók:


1 kg kockára vágott csirke mell,50 dkg gomba,1 fej apróra vágott hagyma,4 gerezd fokhagyma,20 dkg füstölt szalonna,5 dl tejfel,1 evőkanál lecsó,,pici piros paprika,ízlés szerint só,bors,1 púpos evőkanál liszt,

Elkészítés:


a szalonnát fel kockázom és ki sütőm,ki szedem belöle a pörcöt és bele teszem a hagymát és a gombát mikkor meg pirult a gomba és a hagyma bele teszem a lecsót fűszereket és a fok hagymát,jól össze főzöm,bele öntöm a simára ki kevert tejfelt és meg szórom a lisztel,a csirke mell kockákat meg sózva külön sűtöm meg,és tálaláskor öntöm rá a gombás ragut,főtt tésztával vagy vajas galuskával tálalom,

Bakonyi csirkemell

Kinek a kedvence ez a recept?


favorite Kedvenc receptnek jelölés Kedvenc receptem

Recept tipusa:


Szárnyas Ételek,
Beszéljétek meg főzési tapasztalataitokat
Recept ajánló
Sütőben sült csirkemáj
Sütőben sült csirkemáj

A burgonyát meghámozzuk, nagyobb darabokra vágjuk és fűszeres vízben 5 percen át főzzük, majd leszűrjük. A májat megtisztítjuk és 5 percen át főzzük, leszűrjük és a burgonyához kev...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Avatar Csirkemell őzgerincformában sütve 2.
Csirkemell őzgerincformában sütve 2.

A csirkemell előkészítéséhez Tejfölt, a tojásokat, lisztet, sót, borsot, apróra vágott petrezselymet és a lereszelt sajtot összekeverjük. A csirkemellett felkockázzuk, és a massz...

Elkészítési idő: 1 óra
Nehézség: Közepes
share
Avatar Csípős csirkeszárny
Csípős csirkeszárny

A csirkeszárnyakat összeforgatjuk a fűszerekkel, sóval, borssal és az olajjal, sütőpapírral bélelt tepsire rakjuk, és 180 fokra előmelegített sütőben 20 percig sütjük. Ezután felje...

Elkészítési idő: 2 óra
Nehézség: Könnyű
share
Avatar
Írta: Kata
Rántott hús liszt tojás zsemlemorzsa nélkül
Rántott hús liszt tojás zsemlemorzsa nélkül

A zabpelyhet késes aprítóba rakva ledaráljuk, összekeverjük a sajttal meg a fűszerekkel. A húst csíkokra vágjuk, picit sózzuk, belemártjuk az olajba, majd megforgatjuk a fűszeres z...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
close add person Belépés recent_actors Regisztráció assignment_ind Belépés recent_actors Regisztráció account_balanceASZF info Impresszum thumb_up Facebook oldalunk