1 kg kockára vágott csirke mell,50 dkg gomba,1 fej apróra vágott hagyma,4 gerezd fokhagyma,20 dkg füstölt szalonna,5 dl tejfel,1 evőkanál lecsó,,pici piros paprika,ízlés szerint só,bors,1 púpos evőkanál liszt,
a szalonnát fel kockázom és ki sütőm,ki szedem belöle a pörcöt és bele teszem a hagymát és a gombát mikkor meg pirult a gomba és a hagyma bele teszem a lecsót fűszereket és a fok hagymát,jól össze főzöm,bele öntöm a simára ki kevert tejfelt és meg szórom a lisztel,a csirke mell kockákat meg sózva külön sűtöm meg,és tálaláskor öntöm rá a gombás ragut,főtt tésztával vagy vajas galuskával tálalom,
A burgonyát meghámozzuk, nagyobb darabokra vágjuk és fűszeres vízben 5 percen át főzzük, majd leszűrjük. A májat megtisztítjuk és 5 percen át főzzük, leszűrjük és a burgonyához kev...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA csirkemell előkészítéséhez Tejfölt, a tojásokat, lisztet, sót, borsot, apróra vágott petrezselymet és a lereszelt sajtot összekeverjük. A csirkemellett felkockázzuk, és a massz...
Elkészítési idő: 1 óra Nehézség: KözepesA csirkeszárnyakat összeforgatjuk a fűszerekkel, sóval, borssal és az olajjal, sütőpapírral bélelt tepsire rakjuk, és 180 fokra előmelegített sütőben 20 percig sütjük. Ezután felje...
Elkészítési idő: 2 óra Nehézség: KönnyűA zabpelyhet késes aprítóba rakva ledaráljuk, összekeverjük a sajttal meg a fűszerekkel. A húst csíkokra vágjuk, picit sózzuk, belemártjuk az olajba, majd megforgatjuk a fűszeres z...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű