Családireceptkönyv.hu

Karácsony 🎄

Fokhagymás-tejfölös sertésnyelv


Írta:

Elk. idő: 2-3 óra
Adag: 4
Nehézség: Könnyű
print

Hozzávalók:


Hozzávalók: 2 sertésnyelv, 1 hagyma, 4 cikk fokhagyma, 2 babérlevél, 5-6 szem egész bors; a mártáshoz: 2-3 evőkanál olaj, 5 cikk fokhagyma, 2 evőkanál liszt, 3 dl tejföl, só, bors, fűszerpaprika.

Elkészítés:


A nyelvet megmossuk és hideg vízben főni tesszük. Hozzáadjuk a sót, a megtisztított hagymát és fokhagymát, a babérlevelet meg a szemes borsot és puhára főzzük. Amikor megfőtt a nyelv kivesszük, a bőrét lehúzzuk és szeletekre vágjuk, a főzőlevét pedig átszűrjük. A mártáshoz az olajon megdinszteljük az áttört fokhagymát(vigyázat, mert hamar megég), hozzáadjuk a lisztet és világosra pirítjuk. Félrehúzzuk, megszórjuk kevés fűszerpaprikával, frissen őrölt borssal, felöntjük egy kevés főzőlével és csomómentesre kavarjuk. Hozzáadjuk a tejfölt, ha szükséges még megsózzuk és besűrítjük. Beletesszük a szeletekre vágott nyelvet és összeforraljuk. Krumplipürével vagy főtt tésztával tálalom.

Fokhagymás-tejfölös sertésnyelv

Kinek a kedvence ez a recept?


favorite Kedvenc receptnek jelölés Kedvenc receptem

Recept típusa:


Sertés húsból készült ételek,
Beszéljétek meg főzési tapasztalataitokat
Recept ajánló
Avatar
Írta: István
Lyoni (sülthagymás) karaj krumplipürével
Lyoni (sülthagymás) karaj krumplipürével

A burgonyapüréhez való krumplit megtisztítjuk, kockákra vágjuk, és annyi vízben, amennyi ellepi, feltesszük főni. Közben megsózzuk. A hagymát megtisztítjuk, vékonyan fölszeletel...

Elkészítési idő: 60 perc
Nehézség: Könnyű
share
Avatar
Írta: Anna
Tejszínes mustáros karaj,
Tejszínes mustáros karaj,

A húst felkockázzuk és átkenjük sóval, borssal, majd kevés olajban 4-5 percen át pirítjuk. Ezt követően felöntjük egy kevés vízzel és hagyjuk főni 15-20 percet. Majd átrakjuk egy h...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Avatar
Írta: Melinda
Tárkonyos sertésragu
Tárkonyos sertésragu

Az olajon megpirítjuk a finomra vágott hagymát, majd a zúzott fokhagymát is. Felöntjük 50 ml vízzel, majd megszórjuk a pirospaprikával és a köménnyel. Ha a hagymás alap zsírjára pi...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Avatar
Írta: Gyurkó
Bakonyi sertésborda
Bakonyi sertésborda

A hússzeleteket bedörzsöljük sóval, borssal, lisztbe forgatjuk, majd egy nagyobb serpenyőben kevés olajon mindkét oldalát hirtelen elősütjük, és félretesszük. A visszamaradt zsirad...

Elkészítési idő:
Nehézség: Közepes
share
close add person Belépés recent_actors Regisztráció account_balanceASZF info Impresszum thumb_up Facebook oldalunk