1.5 kg burgonya (megtisztított, hámozott),15 dkg liszt,2 db tojás,ízlés szerint fokhagyma,só,bors,
A burgonyákat meghámozzuk, megmossuk, majd a reszelő kisebbik lukú felén lereszeljük.Hozzáadjuk a lisztet (a burgonyától függ, mennyi levet enged, mennyi lisztet vesz fel), a tojást, a sót, a borsot ízlés szerint, az áttört fokhagymát és jól összekeverjük.Bő, forró olajba kanállal lepényeket teszünk, majd mind a két oldalát megsütjük. A tócsnit használhatjuk húsok mellé garnírungként, vagy fogyaszthatjuk magában is. Ízesíthetjük akár mint egy lángost: tejföllel, fokhagymával, ketchuppel sajttal.
https://sobors.hu/receptek/fuszeres-feherboros-gombakrem-recept/ Hozzávalók - 4 + adaghoz 1 fej vöröshagyma kevés olívaolaj 25 dkg gomba (csiperke) 2 gerezd fokhag...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű- A megpucolt zellert feldarabolva, forró vízben puhára főzzük, - Kivesszük a vízből, hagyjuk lecsöpögni és kihűlni. - Ezután felszeleteljük. - Egy mélytányérba dobjunk pici...
Elkészítési idő: 30 perc Nehézség: KönnyűA cukkinit meghámozzuk /nem fontos/, szeleteljük és sóval vagy ételízesítővel megszórjuk. Hagyjuk 10-15 percet állni. A cukkini szeleteket bepanírozzuk úgy, hogy a sajt felét a fe...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA paradicsom Mint köztudott, a normális paradicsom az utóbbi évtizedekben ugyanúgy eltűnt Magyarországról, mint a normális lecsókolbász, pedig a vékony héjú, lédús, földben nőtt é...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű