1.5 kg burgonya (megtisztított, hámozott),15 dkg liszt,2 db tojás,ízlés szerint fokhagyma,só,bors,
A burgonyákat meghámozzuk, megmossuk, majd a reszelő kisebbik lukú felén lereszeljük.Hozzáadjuk a lisztet (a burgonyától függ, mennyi levet enged, mennyi lisztet vesz fel), a tojást, a sót, a borsot ízlés szerint, az áttört fokhagymát és jól összekeverjük.Bő, forró olajba kanállal lepényeket teszünk, majd mind a két oldalát megsütjük. A tócsnit használhatjuk húsok mellé garnírungként, vagy fogyaszthatjuk magában is. Ízesíthetjük akár mint egy lángost: tejföllel, fokhagymával, ketchuppel sajttal.
Karikázzuk fel a hagymát, a fehér- és a sárgarépát. Öntsük az olívaolajat egy tűzálló tálba, rétegezzük rá a hagymát, a fehér- és sárgarépa keverékét, a zöldborsót. Sózzuk, borsozz...
Elkészítési idő:A hozzávalókat összegyúrjuk, és tenyerünkkel diónyi méretűre formázzuk. Bő, forró olajban kisütjük! Frissen, tálaljuk!! PANÍROZNI NEM KELL!!
Elkészítési idő:A megtisztított cukkinit meghámozzuk, kb. 4 mm vastag szeletekre vágjuk. A magvas részt kivágjuk. A karikákat meghintjük sóval és hagyjuk, hogy levet eresszenek. Addig előkés...
Elkészítési idő: 1 óra