Családireceptkönyv.hu

Tócsni


Írta:

Elk. idő: 50 perc
Adag: 4
Nehézség: Könnyű
print

Hozzávalók:


1.5 kg burgonya (megtisztított, hámozott),15 dkg liszt,2 db tojás,ízlés szerint fokhagyma,só,bors,

Elkészítés:


A burgonyákat meghámozzuk, megmossuk, majd a reszelő kisebbik lukú felén lereszeljük.Hozzáadjuk a lisztet (a burgonyától függ, mennyi levet enged, mennyi lisztet vesz fel), a tojást, a sót, a borsot ízlés szerint, az áttört fokhagymát és jól összekeverjük.Bő, forró olajba kanállal lepényeket teszünk, majd mind a két oldalát megsütjük. A tócsnit használhatjuk húsok mellé garnírungként, vagy fogyaszthatjuk magában is. Ízesíthetjük akár mint egy lángost: tejföllel, fokhagymával, ketchuppel sajttal.


Tócsni

Kinek a kedvence ez a recept?


favorite Kedvenc receptnek jelölés Kedvenc receptem

Recept típusa:


Vegetáriánus,
Beszéljétek meg főzési tapasztalataitokat
Recept ajánló
Avatar Töltött Gomba
Töltött Gomba

1. Kapcsold be a sütőt 180 fokra. A serpenyődet kend át olajjal. 2. A vajat keverd ki a zúzott fokhagymával, a sóval és a borssal. 3. A gombafejek tönkjét távolítsd el, a kalap...

Elkészítési idő: 35 perc
Nehézség: Könnyű
share
Avokádókrém
Avokádókrém

Az avokádót kikaparom, villával összetöröm, pici citromlével, sóval, borssal ízesítem és krémesre keverem. Pirítós kenyérre kenve tálalom.

Elkészítési idő: 10 perc
Nehézség: Könnyű
share
Avatar
Írta: Marcsi
Almás sajtsaláta könnyed finomság
Almás sajtsaláta könnyed finomság

Elkészítése: Az almákat meghámozzuk és a sajttal együtt lereszeljük a reszelő legnagyobb lyukján. Apró kockára vágjuk a maradék sült húst vagy sovány sonkát. A tojássárgát eg...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
close add person Belépés recent_actors Regisztráció account_balanceASZF info Impresszum thumb_up Facebook oldalunk