menu

Családireceptkönyv.hu

Bougatsa


Írta:

Nehézség: Könnyű
print

Hozzávalók:


• 400-450 g fililo tészta
• 200 g vajat megolvasztva
• 1 kg tej
• 120 g liszt
• 4 tojás
• 1 teáskanál vanília kivonat
A töltelékhez
• őrölt fahéj
• porcukor

Elkészítés:


1. A hagyományos bougatsa recept elkészítéséhez kezdjük el a töltést (1-3. Lépések). A bougatsa töltését előkészítse egy nagy tálban a cukrot, a tojásokat és a lisztet; Habverővel, amíg az összetevők össze nem állnak.
2. Öntsön egy serpenyőbe a tejet és a vanília kivonatot, és forraljuk fel. Közvetlenül a tejet felforraló forralás előtt öntsük a tej 1/3 részét a lisztkeverékbe és keverjük.
3. Fordítsa le a hőt, és tegye bele a lisztkeveréket a serpenyőbe a megmaradt meleg tejhez. Nagyon gyorsan habozzon, amíg a keverék sűrűsödik, sima és krémes. (Ne távolítsa el a serpenyőt a tűzhelyről.) Ez 2-3 percet vesz igénybe. Távolítsa el a serpenyőt a tűzhelyről, és alkalmanként keverje meg, hogy a pudingréteget tetejére formálja, miközben elkészíti a bougatsa recept többi részét.
4. A bougatsa recepthez egy nagy sütési tálca szükséges, kb. 20 × 30 cm. Egy süteménykefével használjon vajat a tálca aljának és oldalainak.
5. Csavarja ki a fillo tésztát a műanyag hüvelyből. Ennek a bougatsa receptnek a megtartásához 10-12 phyllo lapra lesz szüksége. Használjon 5-6 lapot fililo-t a bougatsa aljára és 4-5 lapot a tetejére.
6. Kezdje el úgy, hogy a lapokat egyenként helyezze rá a tálca aljára, ügyelve arra, hogy alaposan megszórja az olvasztott vajat. Tipp a pudingrétben, simítsuk fel a felületet egy spatulával, és hajtogassuk a phyllo lemezlapokat a pudingra. Tegyük fel a bougatsa-t 4-5 filé lapra, megszórva minden lapot megolvasztott vajjal. Ha egy késsel vágja a túlzott filó egy részét, ha tetszik, és a többiet a szélén dobja. Enyhén megkenjük a tetejét, és éles kést vágunk a bougatsa tetejére.
7. A bougatsa-t előmelegített sütőben 45 percen keresztül 160 ° C-on sütjük, amíg a filó éles és aranyos.
8. Hagyja a bougatsa lehűlni egy ideig, mielőtt kiszolgálja, és megszórjuk a jeges cukrot és a fahéjat. Élvezze, amíg meleg, forró csésze kávé vagy tea.

Kinek a kedvence ez a recept?


favorite Kedvenc receptnek jelölés Kedvenc receptem

Recept tipusa:


Péksütik,
Beszéljétek meg főzési tapasztalataitokat
Recept ajánló
Briós GM
Briós GM

A száraz összetevőket elvegyítjük és hozzáadjuk a tojássárgáját valamint a tejet. Sima tésztát gyúrunk belőle és kb 1 órán át meleg helyen kelesztjük. Mikor megkelt darabokra szedj...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
magos kenyér
magos kenyér

Ezekből egy sűrű galuska tésztát keverek, majd az alaposan kivajazott és maggal megszórt sütőformába öntöm, egyenletesen eloszlatom, és a tetejét is megszórom maggal. Kb 40-50 perc...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Avatar
Írta: Ildikó
Virsli bundában
Virsli bundában

A száraz összetevőket elkeverjük, majd ráöntjük a meleg tejet, olvasztott vajat, beleütjük a tojást és alaposan kidolgozzuk a tésztát. Egyelőre még ragacsos, de 50 perc kelesztés u...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Avatar Szarvas szalámis zakuszkás csiga
Szarvas szalámis zakuszkás csiga

A tészta hozzávalóit kenyérsütőgépbe rakom legalulra kerüljön a folyadék rá öntöm a többi hozzávalókat.Az élesztőt belemorzsolom.Bekapcsolom a gépet dagasztom,kelesztem vele.Addig...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
close add person Belépés recent_actors Regisztráció assignment_ind Belépés recent_actors Regisztráció account_balanceASZF info Impresszum thumb_up Facebook oldalunk