Családireceptkönyv.hu

Bougatsa


Írta:

Nehézség: Könnyű
print

Hozzávalók:


• 400-450 g fililo tészta
• 200 g vajat megolvasztva
• 1 kg tej
• 120 g liszt
• 4 tojás
• 1 teáskanál vanília kivonat
A töltelékhez
• őrölt fahéj
• porcukor

Elkészítés:


1. A hagyományos bougatsa recept elkészítéséhez kezdjük el a töltést (1-3. Lépések). A bougatsa töltését előkészítse egy nagy tálban a cukrot, a tojásokat és a lisztet; Habverővel, amíg az összetevők össze nem állnak.
2. Öntsön egy serpenyőbe a tejet és a vanília kivonatot, és forraljuk fel. Közvetlenül a tejet felforraló forralás előtt öntsük a tej 1/3 részét a lisztkeverékbe és keverjük.
3. Fordítsa le a hőt, és tegye bele a lisztkeveréket a serpenyőbe a megmaradt meleg tejhez. Nagyon gyorsan habozzon, amíg a keverék sűrűsödik, sima és krémes. (Ne távolítsa el a serpenyőt a tűzhelyről.) Ez 2-3 percet vesz igénybe. Távolítsa el a serpenyőt a tűzhelyről, és alkalmanként keverje meg, hogy a pudingréteget tetejére formálja, miközben elkészíti a bougatsa recept többi részét.
4. A bougatsa recepthez egy nagy sütési tálca szükséges, kb. 20 × 30 cm. Egy süteménykefével használjon vajat a tálca aljának és oldalainak.
5. Csavarja ki a fillo tésztát a műanyag hüvelyből. Ennek a bougatsa receptnek a megtartásához 10-12 phyllo lapra lesz szüksége. Használjon 5-6 lapot fililo-t a bougatsa aljára és 4-5 lapot a tetejére.
6. Kezdje el úgy, hogy a lapokat egyenként helyezze rá a tálca aljára, ügyelve arra, hogy alaposan megszórja az olvasztott vajat. Tipp a pudingrétben, simítsuk fel a felületet egy spatulával, és hajtogassuk a phyllo lemezlapokat a pudingra. Tegyük fel a bougatsa-t 4-5 filé lapra, megszórva minden lapot megolvasztott vajjal. Ha egy késsel vágja a túlzott filó egy részét, ha tetszik, és a többiet a szélén dobja. Enyhén megkenjük a tetejét, és éles kést vágunk a bougatsa tetejére.
7. A bougatsa-t előmelegített sütőben 45 percen keresztül 160 ° C-on sütjük, amíg a filó éles és aranyos.
8. Hagyja a bougatsa lehűlni egy ideig, mielőtt kiszolgálja, és megszórjuk a jeges cukrot és a fahéjat. Élvezze, amíg meleg, forró csésze kávé vagy tea.

Kinek a kedvence ez a recept?


favorite Kedvenc receptnek jelölés Kedvenc receptem

Recept típusa:


Péksütik,
Beszéljétek meg főzési tapasztalataitokat
Recept ajánló
Avatar
Írta: Katalin
Diós-almás tekert
Diós-almás tekert

A kevés langyos, cukros tejben felfuttatott élesztőt hozzáadjuk a tészta hozzávalóihoz, és közepesen lágy tésztát dagasztunk. Langyos helyen, letakarva duplájára kelesztjük. A me...

Elkészítési idő: 43 perc
Nehézség: Könnyű
share
Avatar
Írta: Kriszta
Grillkenyér - fokhagymás háromszögek
Grillkenyér - fokhagymás háromszögek

A langyos vízben elkevertem a cukrot, majd felfutattam benne az élesztőt. Hozzáadtam a lisztet és a többi hozzávalót, majd közepesen lágy tésztát dagasztottam. Letakarva duplájára...

Elkészítési idő:
Nehézség: Közepes
share
Retro kifli
Retro kifli

Összedagasztás után 20 perc pihentetés, majd darabolás 23 db lesz. A darabokat gömbölyíteni, egyenként beolajozni, ismét 20 perc pihentetés, majd kinyújtani, feltekerni. 30 perc p...

Elkészítési idő: Sütés:210 C fok
Nehézség: Könnyű
share
Avatar Bejgli ll.
Bejgli ll.

Össze dolgozzuk a tészta alapanyagait. Majd 2 órát pihentetjük. Addig elkészítjük a tölteléket. 3 dl vízzel szirupot főzünk beleszórjuk a diót belekeverjük a keksz morzsát és a cit...

Elkészítési idő: 100 perc
Nehézség: Közepes
share
close add person Belépés recent_actors Regisztráció account_balanceASZF info Impresszum thumb_up Facebook oldalunk