A leveshez
1 db sárgarépa (nyers, nagyobb)
1 db petrezselyemgyökér - fehérrépa (nagyobb)
1 kis fej vöröshagyma
1 szelet zellergumó (nyers)
1 szelet karalábé
1 db burgonya
só
3 L víz
5 db kelbimbó
3 db karfiol (rózsa)
2 marék zöldborsó
1 nagy teáskanál ételízesítő (pl.: Vegeta)
1 késhegynyi fehérbors (őrölt)
1 késhegynyi feketebors (őrölt)
A májgombóchoz
4 db csirkemáj
1 db tojás (közepes, "M"-es méretű)
1 szelet fehér kenyér
1 csokor petrezselyemzöld
feketebors (őrölt)
só
4 evőkanál zsemlemorzsa
A tálaláshoz
25 dkg tészta - főtt
A zöldségeket megpucoljuk, feldaraboljuk tetszőlegesen, jól megmossuk.
Egy fazékba tesszük (a borsó, karfiol és kelbimbó kivételével) mindet, majd fűszerezzük a sóval, borssal, ételízesítővel. Felöntjük a vízzel. Majdnem teljesen puhára főzzük.
Amíg a leves fől, elkészítjük a májgombócot. A kenyeret vízbe áztatjuk. A csirkemájat megtisztítjuk, botmixerrel pürésítjük (nem étvágygerjesztő a látvány, de nagyon finom lesz a végeredmény). A petrezselyemzöldjét felaprítjuk.A májhoz keverjük a tojást, a kinyomkodott kenyeret, az összeaprított petrezselyemzöldet és a fűszereket (só, bors) ízlés szerint. Jól elkeverjük, majd kanalanként hozzákeverjük a zsemlemorzsát, de csak annyit, hogy kiskanállal szaggatható állagú legyen.
A majdnem teljesen megpuhult zöldségekhez hozzáadjuk a kelbimbót, karfiolrózsákat és a borsót, majd puhára főzzük. A közben elpárolgott vizet pótoljuk. Ha szükséges sózzuk. A májgombócalapot kiskanállal a levesbe szaggatjuk. Kb. 10 percig főzzük. Egy késsel kettévágunk egyet, és megnézzük megfőlt-e. Ha kész, tálalhatunk. Frissen kifőzött levestésztával (eperlevél) kínáljuk.
A fűszereket tojás fűszer tartóba rakom,ha fahéj nagy azt nem.A gyümölcsöket fazékba rakom a fűszerekkel,felöntöm vizel.A pudingot elkeverem a tejjel,és ha gyümölcsök megfőttek,be...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű35dkg annapanni liszt, 15dkg xilitr,13dkg laktmentes margarin,2db tojas, reszelt citromhej, vanilia aroma! Izles szerint lekvarral osszeragasztani! Magaban is "kutya" finom! 2 ora...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűAz almát meghámozzuk, kockákra vágjuk és citromlevet csepegtetünk rá, hogy ne kezdjen el barnulni. Felforralunk 1,5 liter vizet, hozzáadjuk a fahéjat, a szegfűszeget,...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA lisztet összegyúrjuk a margarinnal, sóval és annyi tejföllel, amennyit felvesz. Kinyújtjuk kb. ujjnyi vastagra, megkenjük a sózott felvert tojással, megszórjuk reszelt sajttal....
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű