Családireceptkönyv.hu

Májgomboc Leves


Írta:

Elk. idő: 90 perc
Nehézség: Könnyű
print

Hozzávalók:


A leveshez
1 db sárgarépa (nyers, nagyobb)
1 db petrezselyemgyökér - fehérrépa (nagyobb)
1 kis fej vöröshagyma
1 szelet zellergumó (nyers)
1 szelet karalábé
1 db burgonya

3 L víz
5 db kelbimbó
3 db karfiol (rózsa)
2 marék zöldborsó
1 nagy teáskanál ételízesítő (pl.: Vegeta)
1 késhegynyi fehérbors (őrölt)
1 késhegynyi feketebors (őrölt)
A májgombóchoz
4 db csirkemáj
1 db tojás (közepes, "M"-es méretű)
1 szelet fehér kenyér
1 csokor petrezselyemzöld
feketebors (őrölt)

4 evőkanál zsemlemorzsa
A tálaláshoz
25 dkg tészta - főtt

Elkészítés:


A zöldségeket megpucoljuk, feldaraboljuk tetszőlegesen, jól megmossuk.
Egy fazékba tesszük (a borsó, karfiol és kelbimbó kivételével) mindet, majd fűszerezzük a sóval, borssal, ételízesítővel. Felöntjük a vízzel. Majdnem teljesen puhára főzzük.
Amíg a leves fől, elkészítjük a májgombócot. A kenyeret vízbe áztatjuk. A csirkemájat megtisztítjuk, botmixerrel pürésítjük (nem étvágygerjesztő a látvány, de nagyon finom lesz a végeredmény). A petrezselyemzöldjét felaprítjuk.A májhoz keverjük a tojást, a kinyomkodott kenyeret, az összeaprított petrezselyemzöldet és a fűszereket (só, bors) ízlés szerint. Jól elkeverjük, majd kanalanként hozzákeverjük a zsemlemorzsát, de csak annyit, hogy kiskanállal szaggatható állagú legyen.
A majdnem teljesen megpuhult zöldségekhez hozzáadjuk a kelbimbót, karfiolrózsákat és a borsót, majd puhára főzzük. A közben elpárolgott vizet pótoljuk. Ha szükséges sózzuk. A májgombócalapot kiskanállal a levesbe szaggatjuk. Kb. 10 percig főzzük. Egy késsel kettévágunk egyet, és megnézzük megfőlt-e. Ha kész, tálalhatunk. Frissen kifőzött levestésztával (eperlevél) kínáljuk.


Májgomboc Leves

Kinek a kedvence ez a recept?


favorite Kedvenc receptnek jelölés Kedvenc receptem

Recept típusa:


Hideg levesek,
Beszéljétek meg főzési tapasztalataitokat
Recept ajánló
Avatar
Írta: eva szucs
Ági almás lepénye
Ági almás lepénye

elkészítés A tészta hozzávalóit összegyúrjuk gyors mozdulatokkal, majd 40-60 % arányban kettévágjuk. A nagyobb tésztadarabot kinyújtjuk kb. 6-8 mm vastagra, és beletesszük a tep...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Avatar Bakonyi csirkecombok
Bakonyi csirkecombok

A csirkecombot picit vastagabb csíkokra vágom, tetszőleges zsiradékon aranybarnára pirítom, majd tányérra szedem. A lábasban visszamaradt zsiradékon megpirítom a kockára vágott...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Avatar Kakaós kalács
Kakaós kalács

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Avatar A legjobb módszer, amivel bármi tisztítható!
A legjobb módszer, amivel bármi tisztítható!

Minden hozzávalót egy edénybe teszünk és összekeverjük. A szer először habzani fog, de ettől ne ijedj meg, hagyd állni egy kis ideig. Öntsd egy pumpás palackba és kész is. Hogya...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
close add person Belépés recent_actors Regisztráció account_balanceASZF info Impresszum thumb_up Facebook oldalunk