50 g búzaliszt (BL55)
90 g mogyoróvaj
75 g cukor - barna
1 db tojás (apró, "S"-es méretű)
55 g vaj
1 teáskanál sütőpor
A puha vajat és mogyoróvajat kimérjük egy tálba, majd összekeverjük a cukorral és a tojással.
Hozzáadjuk a sütőporral elkevert lisztet és összegyúrjuk a tésztát.
20-24 apró gömböt formázunk a tenyerünkben, szilikonos sütőpapírra rakjuk őket és óvatosan, de nem túl nagyon, ellapítjuk őket. 170 C-os sütőben 10-14 perc alatt megsütjük a kekszeket.
Fémdobozban sokáig eltartható. ez a remek mogyoróvajas keksz!
Tészta készítése 2,5 dcl viz 15 dkg zsír az egéset felfőzöm egy mélyebb lábasba( amibe minden belefér ) leveszem a tüzről kicsit hagyom hülni utána mennek a tojások mindet 1-esé...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA vadász szelet első lépéseként a tésztához a vajat és a mézet egy kicsi lábasban összeolvasztjuk, majd a többi hozzávalóval együtt egy robotgép segítségével enyhén ragadós tésztát...
Elkészítési idő: Nehézség: KözepesA tojásokat szétválasztás nélkül habosra robotoljuk a cukorral. Hozzáöntjük az olajat, majd a sütőporral elkevert lisztet, és a kakaóport fakanállal beleforgatjuk. Sütőpapírral bél...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűAz egész tojásokat a habverő üstjébe ütjük, majd hozzáadjuk a cukrot és 10 perc alatt, nagy fokozaton keményre felverjük, majd lazán beleforgatjuk a lisztet. Egy nagy gáztepsit kib...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű