menu

Családireceptkönyv.hu

Mustáros csirkemell krumpligombóccal


Írta:

Nehézség: Könnyű
print

Hozzávalók:


- 1 kg filézett csirkemell
- 1 csomag Knorr vadas alap
- 500 ml 20 %-os főző tejszín
- 3 evőkanál mustár
- 1 kávéskanál cukor
- só
- 1 db citrom
- 1 dl tej
- finomliszt (panírhoz)
- olaj
- 1 kg krumpli
- 3 db tojás
- 1 kis pohár tejföl
- 2 csomag petrezselyem
- 12 evőkanál rétes liszt

Elkészítés:


1. A megmosott csirkemelleket kettévágjuk, kiklopfoljuk, sózzuk, lisztbe mártjuk.
2. Serpenyőben olajat melegítünk, a hús mindkét oldalát közepes lángon lefedve pirosra sütjük.
3. A megsült húsokat egy jénai tálba tesszük.
4. A vadas alaphoz hozzákeverünk 1 dl tejet.
5. Egy előmelegített nagyobb serpenyőbe beleöntjük az alapot, hozzáadjuk a főzőtejszínt, mustárt, citrom levét, cukrot, sót és 4-5 perc alatt közepes hőfokon összesűrűsítjük.
6. Az elkészült mártásba egyenként beleforgatjuk a megsütött hússzeleteket, és további 5 percig közepes lángon összemelegítjük
7. Egy keverőtálba az előre megfőzött krumplit krumplinyomón átpasszírozzuk, majd hozzáadjuk a lisztet, tojásokat, tejfölt, petrezselyemzöldet, 2 kávéskanál sót. Alaposan összedolgozzuk.
8. Egy 3 literes edénybe vizet forralunk, 1 evőkanál olajat adunk hozzá.
9. Egy kis tálkába vizet rakunk, és a masszából vizes kézzel gombócokat készítünk majd a forrásban lévő vízben 5 perc alatt kifőzzük.
10. A megfőtt gombócokat leszűrjük

Mustáros csirkemell krumpligombóccal

Kinek a kedvence ez a recept?


favorite Kedvenc receptnek jelölés Kedvenc receptem

Recept tipusa:


Egytálételek,
Beszéljétek meg főzési tapasztalataitokat
Recept ajánló
Kolozsvári rakott káposzta
Kolozsvári rakott káposzta

A káposztát, ha túl savanyú, átmossuk, kinyomkodjuk, és 1 ek zsíron kevés vízzel, az őrölt köménnyel és babérlevéllel kb.20 perc alatt puhára pároljuk. 1 ek zsíron megdinszteljü...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Avatar
Írta: Kriszta
Spárgás egytál
Spárgás egytál

A spárga végeit letörtem, a spárgát megmostam és 3-4 centis darabokra törtem. Letettem a tepsi aljára, mellé dobáltam az apróbb kockára vágott póréhagymát, rámorzsoltam egy kevés...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Avatar
Írta: Kriszta
Svéd húsgolyó (bmintbalázs)
Svéd húsgolyó (bmintbalázs)

A svéd húsgolyó elkészítéséhez vágd nagyon apróra a hagymát, és 4 dkg vajon párold meg kb. 10 perc alatt üvegesre, alacsony lángon. A cél, hogy puhuljon meg, de ne barnuljon! Közb...

Elkészítési idő:
Nehézség: Közepes
share
Avatar Thai zöld curry
Thai zöld curry

A fokhagymát és gyömbért lereszeljük, a chilipaprikát vékony karikákra vágjuk és kevés olajon lepirítjuk őket. A csirkemellet kockákra vágjuk, a serpenyőbe dobjuk és fehéredésig pi...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
close add person Belépés recent_actors Regisztráció assignment_ind Belépés recent_actors Regisztráció account_balanceASZF info Impresszum thumb_up Facebook oldalunk