- 1 kg filézett csirkemell
- 1 csomag Knorr vadas alap
- 500 ml 20 %-os főző tejszín
- 3 evőkanál mustár
- 1 kávéskanál cukor
- só
- 1 db citrom
- 1 dl tej
- finomliszt (panírhoz)
- olaj
- 1 kg krumpli
- 3 db tojás
- 1 kis pohár tejföl
- 2 csomag petrezselyem
- 12 evőkanál rétes liszt
1. A megmosott csirkemelleket kettévágjuk, kiklopfoljuk, sózzuk, lisztbe mártjuk.
2. Serpenyőben olajat melegítünk, a hús mindkét oldalát közepes lángon lefedve pirosra sütjük.
3. A megsült húsokat egy jénai tálba tesszük.
4. A vadas alaphoz hozzákeverünk 1 dl tejet.
5. Egy előmelegített nagyobb serpenyőbe beleöntjük az alapot, hozzáadjuk a főzőtejszínt, mustárt, citrom levét, cukrot, sót és 4-5 perc alatt közepes hőfokon összesűrűsítjük.
6. Az elkészült mártásba egyenként beleforgatjuk a megsütött hússzeleteket, és további 5 percig közepes lángon összemelegítjük
7. Egy keverőtálba az előre megfőzött krumplit krumplinyomón átpasszírozzuk, majd hozzáadjuk a lisztet, tojásokat, tejfölt, petrezselyemzöldet, 2 kávéskanál sót. Alaposan összedolgozzuk.
8. Egy 3 literes edénybe vizet forralunk, 1 evőkanál olajat adunk hozzá.
9. Egy kis tálkába vizet rakunk, és a masszából vizes kézzel gombócokat készítünk majd a forrásban lévő vízben 5 perc alatt kifőzzük.
10. A megfőtt gombócokat leszűrjük
A párizsit kb. 1 cm- es kockákra daraboljuk. A vöröshagymát apró kockákra vágva olajon megdinszteljük, hozzáadjuk a zöldpaprikát szeletelve, a paradicsomot aprítva és 2 dl vízzel...
Elkészítési idő:A töltelék szabadon variálható, az alap lehet paradicsomos vagy tejfölös, a többi pedig szintúgy a fantáziánkra és az ízlésünkre van bízva, vagy arra hogy éppen mit találunk a hűtő...
Elkészítési idő:A hust kissebb kockakra vagom A hagymat is aprora vagom Az olajon a hust megforgatom, addig, ameddig kifeheredik, hozza teszem a hagymat, es egyutt is parolom nehany percig Az e...
Elkészítési idő: 90 perc