Családireceptkönyv.hu

Zsemlemorzsás betyár gombóc


Írta:

Nehézség: Könnyű
print

Hozzávalók:


A gombócokhoz:

300 g darált disznóhús,
1 tojás,
2-3 evk. zsemlemorzsa,
só,
bors,
esetleg egy kis ételízesítő.

Továbbá:

egy doboz gomba,
egy kis doboz tejföl,
1 hagyma,
1 paprika,
kevés olaj,
só,
bors,
pirospaprika,
300 g spagetti tészta

Elkészítés:


Először elkészítjük a gombócokat: a húst összedolgozzuk a tojással meg a zsemlemorzsával, ízesítjük sóval, borssal. Vizes kézzel apró kis gombóckákat formálunk.
Készítünk egy pörkölt alapot: egy kevés olajban egy hagymát üvegesre pirítunk, rátesszük az apróra darabolt zöld friss paprikát, sózzuk, borsozzuk, pirospaprikázzuk, aztán felöntjük egy kis vízzel. Beletesszük a gombockákat és fedő alatt kb 15 percig pároljuk. Hozzáadjuk a gombát, ezzel is öt percet pároljuk, majd lisztes tejföllel behabarjuk. Pár perc múlva tálalható is, meleg spagettivel.

Zsemlemorzsás betyár gombóc

Kinek a kedvence ez a recept?


favorite Kedvenc receptnek jelölés Kedvenc receptem

Recept típusa:


Egytálételek,
Beszéljétek meg főzési tapasztalataitokat
Recept ajánló
Sajtba forgatott karfiol
Sajtba forgatott karfiol

A karfiolt szedjük rózsáira, főzzük 5 percig sós vízben. Szűrjük le és hagyjuk hűlni. A sajtot reszeljük le. Egy kisebb tálban keverjük össze a zsemlemorzsát a fokhagymával, a pir...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Írta: Erika
Tepsis csirke, burgonyával
Tepsis csirke, burgonyával

A megtisztított burgonyát felvagdossuk és olajjal kikent tepsibe tesszük. A húsokat átkenjük sóval és borssal, rátesszük a burgonyára. A paradicsomot a fokhagymával együtt összetör...

Elkészítési idő: 1 óra
Nehézség: Könnyű
share
Avatar
Írta: Zsuzsanna
Hortobágyi húsos palacsinta
Avatar Zsuzsanna Kedvelnék
Hortobágyi húsos palacsinta

A hagymát olajon üvegesre pirítani, hozzáadni a fokhagymát, az apróra vágott paprikát és paradicsomot. Hozzáadjuk a darát húst kicsivel utána. Ha kész, ízesítjük sóval, borssal,...

Elkészítési idő: 1 óra
Nehézség: Közepes
share
Írta: Rita
Lecsó
Lecsó

A hagymákat megtisztítjuk és apró kockákra vágjuk. A paprikát felkarikázzuk vagy nagyobb kockákra vágjuk (ízlés kérdése), a paradicsomokat pedig negyedeljük. A hagymát az olajo...

Elkészítési idő: 1 óra
Nehézség: Könnyű
share
close add person Belépés recent_actors Regisztráció account_balanceASZF info Impresszum thumb_up Facebook oldalunk