fél liter tej
8 (púpozott) evőkanál liszt
2 tojás
a sós változathoz csipet só és kiskanálnyi szárított oregánó
A töltelékhez:
250 g sajtkrém (lehet natúr, vagy zöldfűszeres)
200 g szeletelt füstölt, főtt sonka
1 doboz friss csíra (pld. póréhagyma csíra)
Összeállítom a palacsintatésztát, negyed órát pihentetem, majd kisütöm a palacsintákat és hagyom kihűlni. Mindegyiket megkenem sajtkrémmel, megszórom friss csírával, beborítom sonkaszeletekkel, majd feltekerem és két ujjnyi vastag szeletekre vágom. Csírával díszítve tálalom.
Előétel.
A tésztát sós vízben kifőzzük. A hagymát apró szeletekre vágjuk, és az olajon megfonnyasztjuk. A hagymához hozzáadjuk a húst, és megpirítjuk. Hozzáadjuk a rafinériát, 3 dl hideg...
Elkészítési idő: 1 óra Nehézség: KönnyűA karfiolt rózsákra szedjük, és megfőzzük sós vízben. A húst felkockázzuk, sózzuk, borsozzuk, esetleg sültcsirke fűszersóval is ízesíthetjük. Serpenyőben vajon kisütjük. Közben...
Elkészítési idő: 15 perc Nehézség: KönnyűA vesét félbevágjuk, az ereit és minden kis csatornáját kivágjuk, alaposan átmossuk, felkockázzuk. A hagymát apróra vágjuk, két ek olajon megfonnyasztjuk. A tűzről lehúzva hozzákev...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA lisztből, 3 tojásból vízből és kevés sóból nokedlit készítünk. Enyhén sós vizet forralunk, és ebben a nokedlit kifőzzük. A felkockázott hagymát a forró zsírban üvegesre sütjük, m...
Elkészítési idő: 40 perc Nehézség: Könnyű