fél liter tej
8 (púpozott) evőkanál liszt
2 tojás
a sós változathoz csipet só és kiskanálnyi szárított oregánó
A töltelékhez:
250 g sajtkrém (lehet natúr, vagy zöldfűszeres)
200 g szeletelt füstölt, főtt sonka
1 doboz friss csíra (pld. póréhagyma csíra)
Összeállítom a palacsintatésztát, negyed órát pihentetem, majd kisütöm a palacsintákat és hagyom kihűlni. Mindegyiket megkenem sajtkrémmel, megszórom friss csírával, beborítom sonkaszeletekkel, majd feltekerem és két ujjnyi vastag szeletekre vágom. Csírával díszítve tálalom.
Előétel.
A kelbimbót mosás, tisztítás után kevés olaj-vaj keverékére tettem, fűszereztem, alámelegítettem és ebbe az olvadt fűszeres zsiradékban alaposan mindenhol megforgattam. Hozzáadtam...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA hagymát megdinszteljük olajon vagy vizen (vagy alaplén) Fűszerezzük a pirospaprika kivételével, összekeverjük. A tűzről levéve elkeverjük benne a pirospaprikát, és egy kis vizz...
Elkészítési idő: 1 óra Nehézség: KönnyűForralj fel két csésze vizet, és amikor már lobog, add hozzá a quinoát, majd takaréklángon főzd addig, míg az összes víz el nem párolog, és a quinoa megpuhul – nagyjából ugyanúgy k...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűAz olaj és a vaj keverékén megdinszteljük a hagymát. Félidőben hozzátesszük a kis kockákra vágott gépsonkát, és együtt pirítjuk. Ha már megpuhult a hagyma, beletesszük a fokhagymát...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű