Családireceptkönyv.hu

Olcsó Rafaelló


Írta:

Nehézség: Könnyű
print

Hozzávalók:


Cukor
Ráma
Tejpor
Kókusz
Mandula
Kókuszreszelék

Elkészítés:


A vizet a cukorral sziruppá főzzük, majd belekeverjük a Ramát.
Hozzáadjuk a tejport és a kókuszt, jól elkeverjük, majd 2-3 órára hűlni hagyjuk. (Ideális előző nap elkészíteni a masszát.)
Közben a mandulát leforrázzuk, és a héját leszedjük, majd száradni hagyjuk.
A kihűlt masszából golyókat formálunk, aminek a közepébe beleteszünk egy-egy szem mandulát, majd kókuszreszelékben megforgatjuk.
Elkészítés után, kis időre, újra hűtőbe tesszük.

Olcsó Rafaelló

Kinek a kedvence ez a recept?


favorite Kedvenc receptnek jelölés Kedvenc receptem

Recept típusa:


Sütemények, édességek,
Beszéljétek meg főzési tapasztalataitokat
Recept ajánló
Avatar Vaníliás-epres pite
Vaníliás-epres pite

A tésztához a lisztet és a porcukrot gyúródeszkára szitáltam, hozzádaraboltam és elmorzsoltam benne a vajat. Hozzáadtam a tojássárgáját is, és gyors mozdulatokkal egynemű tésztává...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Avatar Rétegelt almatorta
Rétegelt almatorta

Négy nagyobb almát meghámozunk, negyedeljük, kivágjuk a magházukat és szeletekre vágjuk. Egy 17 cm átmérőjű tortaformát kibélelünk sütőpapírral és rétegesen belerakjuk az almaszel...

Elkészítési idő: 60 perc
Nehézség: Könnyű
share
Avatar A világ legfinomabb főzött vaníliakréme! Nagyon fino
A világ legfinomabb főzött vaníliakréme! Nagyon fino

Törjük fel a tojásokat és tegyük egy tálba, majd adjuk hozzá a cukrot. Keverjük jól össze és öntsük hozzá a tejet, még egyszer keverjük össze, majd tegyük oda főni. Lassú tűzön főz...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Mézes zserbó, hihetetlen könnyű krémmel és vékony la
Mézes zserbó, hihetetlen könnyű krémmel és vékony la

A sütőporral elkevert lisztet a zsírral elmorzsoljuk. Hozzáadjuk a tejfölt, a mézet, a tojásokat és a cukrot. Összegyúrjuk és tepsi hátán 4 lapot sütünk belőle. A krémhez a grízt...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
close add person Belépés recent_actors Regisztráció account_balanceASZF info Impresszum thumb_up Facebook oldalunk