menu

Családireceptkönyv.hu

Nosztalgia krémes


Írta:

Elk. idő: 1 óra
Adag: 6 adag
Nehézség: Könnyű
print

Hozzávalók:


1 csomag leveles tészta,
4 csomag főzőpuding,
6 dl víz,
500 ml főző tejszín

Elkészítés:


A leveles tésztát 3-ba vágjuk, vékonyra kinyújtjuk és kisütjük. A tepsit nem kell kikenni semmivel. Amikor kisül még kicsit kézzel lenyomkodjuk , hogy laposabb legyen.

4 csomag pudingod a 6 dl vízbe megfőzzük, de a pudingot külön kikeverjük 2 dl vízbe. Amikor megfőtt adjunk hozzá cukrot ízlés szerint, hagyjuk hűlni egy pár percet és keverjük hozzá a tejszínt.

Kevergessük csomó mentesre és elég sűrűre, majd kenjük a lapokra ajánlatos kenni a tetejére is —

Nosztalgia krémes

Kinek a kedvence ez a recept?


favorite Kedvenc receptnek jelölés Kedvenc receptem

Recept tipusa:


Sütemények, édességek,
Beszéljétek meg főzési tapasztalataitokat
Recept ajánló
Írta: Erika
Csokoládészelet, tejszínes krémmel
Csokoládészelet, tejszínes krémmel

A tojások fehérjéből kemény habot verünk. A sárgáját kikavarjuk a cukorral, hozzáadjuk a lisztet, a kakaóport és a sütőport is, majd lassan beledolgozzuk a habot. Kivajazott tepsib...

Elkészítési idő: 1 óra
Nehézség: Közepes
share
Avatar Mandulás karamellropogós
Mandulás karamellropogós

A szeletelt mandulát egy sütőpapírral fedett tepsire szórjuk, elsimítjuk, hogy mindenhol egyenletes legyen, és 180 fokos sütőben 4-5 perc alatt illatosra pirítjuk. Közben a cukr...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Avatar
Írta: Katalin
Bejgli
Bejgli

A tészta annyira legyen puha, hogy ha a gyúródeszkán a tenyereddel szétnyomod akkor feltekerhető legyen. A víz mennyiségét minden esetben a liszt minősége határozza meg! Az éle...

Elkészítési idő: 4-5 óra
Nehézség: Könnyű
share
Fánk - Fahéjas fánk
Fánk - Fahéjas fánk

1. A lisztet a vajjal elmorzsoljuk, majd a közepébe vájt mélyedésbe beleszórjuk a cukrot, a fahéjat, a tojássárgájákat és a sót. 2. Annyi tejjel gyúrjuk össze, hogy kemény tész...

Elkészítési idő:
Nehézség: Nehéz
share
close add person Belépés recent_actors Regisztráció assignment_ind Belépés recent_actors Regisztráció account_balanceASZF info Impresszum thumb_up Facebook oldalunk