1 csomag leveles tészta,
4 csomag főzőpuding,
6 dl víz,
500 ml főző tejszín
A leveles tésztát 3-ba vágjuk, vékonyra kinyújtjuk és kisütjük. A tepsit nem kell kikenni semmivel. Amikor kisül még kicsit kézzel lenyomkodjuk , hogy laposabb legyen.
4 csomag pudingod a 6 dl vízbe megfőzzük, de a pudingot külön kikeverjük 2 dl vízbe. Amikor megfőtt adjunk hozzá cukrot ízlés szerint, hagyjuk hűlni egy pár percet és keverjük hozzá a tejszínt.
Kevergessük csomó mentesre és elég sűrűre, majd kenjük a lapokra ajánlatos kenni a tetejére is —
A tojások fehérjéből kemény habot verünk. A sárgáját kikavarjuk a cukorral, hozzáadjuk a lisztet, a kakaóport és a sütőport is, majd lassan beledolgozzuk a habot. Kivajazott tepsib...
Elkészítési idő: 1 óra Nehézség: KözepesA szeletelt mandulát egy sütőpapírral fedett tepsire szórjuk, elsimítjuk, hogy mindenhol egyenletes legyen, és 180 fokos sütőben 4-5 perc alatt illatosra pirítjuk. Közben a cukr...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA tészta annyira legyen puha, hogy ha a gyúródeszkán a tenyereddel szétnyomod akkor feltekerhető legyen. A víz mennyiségét minden esetben a liszt minősége határozza meg! Az éle...
Elkészítési idő: 4-5 óra Nehézség: Könnyű1. A lisztet a vajjal elmorzsoljuk, majd a közepébe vájt mélyedésbe beleszórjuk a cukrot, a fahéjat, a tojássárgájákat és a sót. 2. Annyi tejjel gyúrjuk össze, hogy kemény tész...
Elkészítési idő: Nehézség: Nehéz