20 dkg csokoládé /lehet vegyesen tej és ét/
10 dkg vaj/margarin
1-2 evőkanál kakaó /elhagyható/
a hozzávalókat gőz felett megolvasztjuk és elkeverjük
15 dkg kókuszreszelék
1 tubus sűrített tej
rum /tetszés szerint/
ezt is összekeverjük
a megolvasztott csokoládét az előkészített kapszlikba kanalazzuk /kb a felét a csokinak/, hűvös helyre tesszük, hogy megdermedjen, majd a kókuszos keveréket is belekanalazzuk és a maradék csokit ráöntjük a tetejére, majd egy kis várakozás után rászórjuk a díszítést. /ne hagyjuk teljesen megdermedni, mert akkor lehullik a díszítés, azonban, ha túl lágy, akkor belesüpped/
a díszítéshez használhatunk: kókuszt,tortadarát,gyöngycukrot /ami van otthon/
ebből a mennyiségből 14-16 db lesz a kisebb méretű /3.5x2.7 cm/mignon kapszlikat használva
Az alsó réteghez a hozzávalókat összekeverjük, majd nedves kézzel, sütőpapírral bélelt 12 x 18 centis hőálló tál aljába nyomkodjuk. 175 fokra előmelegített sütőben 12-15 perc alatt...
Elkészítési idő: Nehézség: NehézA tejet feltesszük főni. Kimérjük a cukrot és a búzadarát, vaníliás cukrot, sót, majd összekeverjük őket. Mikor forr a tej, takarékra vesszük a tűzhelyet, és folyamatos keverés...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA sütőt 180 fokra bekapcsoltam, a tésztához az egész tojásokat a cukorral a robotgép keverőtáljába ütöttem, a legmagasabb fokozaton kevertem kb. 5 percig, ameddig besűrűsödött, és...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA hozzávalókat összekavarjuk, és sütőpapírral bélelt közepes méretű /20×30 cm/ tepsibe öntjük. A tetejét megszórjuk a durvára vágott dióval. 180 fokos előmelegített sütőben kb. 25-...
Elkészítési idő: 30 Nehézség: Könnyű