Sóska
Liszt
A sóska szárát eltávolítjuk, majd jól megmossuk. 1 cm-es kockákra vágjuk. A fazékba kis olajat teszünk és rászórjuk a sóskát. Állandó kevergetés mellett addig pároljuk, míg elfő a leve. Utánna 1 evőkanál lisztet szórunk rá és összekeverjük, majd vízzel felöntjük. Fűszerként csak sót használunk, ízlés szerint. Amikor felforrt, grízgombócot szaggatunk bele és készre főzzük. Végül tejfelt keverünk bele.
Az apró kockára vágott szalonna kisütött zsírján megpirítjuk a finomra vágott hagymát, hozzáadjuk a káposztát, amit ha kell átmosunk, kicsit összevágjuk. Meghintjük paprikával, pi...
Elkészítési idő: Nehézség: KözepesA hozzávalókat jól elkeverjük, majd kb. fél órát pihentetjük. Forrásban lévő vegetás vízbe, vagy a levesbe szaggatjuk bele. Trükkök, tippek, praktikák: Vágott petrezselymet is...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA kolozsvári szalonnát, a Nyúlját és a lapockát a zsíron elősütöm, hozzá adom a hagymát és együtt párolom. Két csapott evőkanál őrölt piros paprikával meghintem. 1 evőkanál csípős...
Elkészítési idő: 4 óra Nehézség: KönnyűA füstölt combot (80 dkg) a babbal (50 dkg) előző nap este beáztattam. Másnap leöntöttem róla az áztató vizet. A savanyú káposztát kinyomtam a levéből, és apróbb szálakra vágtam....
Elkészítési idő: Nehézség: Nehéz