50 dkg vegyes gomba pl. csiperke és laska 1 evőkanál fűszerpaprika 1 fej hagyma 1 evőkanál fűszerpaprika 1 kiskanál sűrített paradicsom 1 db Knorr Pörköltízesítő kocka 1 pohár tejföl 1 evőkanál liszt 2 evőkanál olaj 1 csokor petrezselyem zöld
A gombát tisztítsuk meg és vágjuk cikkekre. A hagymát vágjuk finomra.
Forrósítsuk fel az olajat és pirítsuk meg rajta a hagymát. Majd adjuk hozzá a gombát és pirítsuk tovább. Hagyjuk, hogy jórészt elfője a levét.
Adjuk hozzá a paprikát, a Knorr-kockát és a sűrített paradicsomot. Keverjük jól el, majd adjunk hozzá egy kis vizet. Kis lángon, lefedve főzzük készre kb. 20-25 perc alatt. Szórjuk meg frissen őrölt fekete borssal és sózzuk meg, ha szükséges.
A lisztből, egy kis vízből és a tejfölből készítsünk habarást. Habarjuk be vele a gombapaprikást. Főzzük még pár percig, hogy a liszt nyers íze elmenjen. Tálaljuk nokedlivel és frissen vágott finom petrezselyem zölddel megszórva
Maradék pörköltből készítettem. A pörköltről leöntöttem a levét. A tejfölt a liszttel összekevertem és behabartam. A pörkölthúst kézi botmixerrel 1 evőkanál tejföllel kipürésítette...
Elkészítési idő: Nehézség: KözepesKeverjük össze a hozzávalókat egy robotgép segítségével, a fahéjat a végén szórjuk rá a tetejére, de azt is bele lehet keverni, ha úgy jobban ízlik. Mindig frissen kell fogyasztani...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA cukkinit alaposan megmossuk, hosszában félbevágjuk, magját eltávolítjuk. Fél cm vastagra felszeleteljük, besózzuk, és fél órát állni hagyjuk. Eközben elkészítjük az öntetet. A...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA paprikák belsejét kivájtam. A rizst félig megfőztem. Rizst,darált húst,tojást,őrölt borsot,sót,vörös hagymát reszelve,fokhagymát reszelve összekevertem, majd a paprikákat betölt...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű