50 dkg vegyes gomba pl. csiperke és laska 1 evőkanál fűszerpaprika 1 fej hagyma 1 evőkanál fűszerpaprika 1 kiskanál sűrített paradicsom 1 db Knorr Pörköltízesítő kocka 1 pohár tejföl 1 evőkanál liszt 2 evőkanál olaj 1 csokor petrezselyem zöld
A gombát tisztítsuk meg és vágjuk cikkekre. A hagymát vágjuk finomra.
Forrósítsuk fel az olajat és pirítsuk meg rajta a hagymát. Majd adjuk hozzá a gombát és pirítsuk tovább. Hagyjuk, hogy jórészt elfője a levét.
Adjuk hozzá a paprikát, a Knorr-kockát és a sűrített paradicsomot. Keverjük jól el, majd adjunk hozzá egy kis vizet. Kis lángon, lefedve főzzük készre kb. 20-25 perc alatt. Szórjuk meg frissen őrölt fekete borssal és sózzuk meg, ha szükséges.
A lisztből, egy kis vízből és a tejfölből készítsünk habarást. Habarjuk be vele a gombapaprikást. Főzzük még pár percig, hogy a liszt nyers íze elmenjen. Tálaljuk nokedlivel és frissen vágott finom petrezselyem zölddel megszórva
A burgonyát héjában megfőzzük, amikor megfőtt kihűtjük és megpucoljuk. A tojásokat megfőzzük és megpucoljuk. A szalonnát apró kockára vágjuk, és egy serpenyőben zsírjára sütjük....
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyűa darált húst fűszerezzük + 1 tojás +a fokhagymát bele reszeljük ,ha nagyon száraz a hús kevés olajjal meglocsoljuk és kis egyforma pogácsákat formálunk belőle majd ellapítjuk...
Elkészítési idő: 40 perc Nehézség: Nehéz1. Vágjuk apró kockákra a szalonnát, a meghámozott krumplit, a paprikát, a hagymát és a paradicsomot. A kolbászt karikázzuk, a húst kockázzuk fel. 2. A szalonnát süssük zsírjára,...
Elkészítési idő: 1 óra Nehézség: NehézA vizet feltesszük forrni, majd ha forr, akkor teszünk bele olajat, sót és a tésztát. Közben egy serpenyőben felforrósítjuk az olívaolajat, és beleszórjuk a búzadarát. Állandó kev...
Elkészítési idő: 5-15 perc Nehézség: Könnyű