50 dkg vegyes gomba pl. csiperke és laska 1 evőkanál fűszerpaprika 1 fej hagyma 1 evőkanál fűszerpaprika 1 kiskanál sűrített paradicsom 1 db Knorr Pörköltízesítő kocka 1 pohár tejföl 1 evőkanál liszt 2 evőkanál olaj 1 csokor petrezselyem zöld
A gombát tisztítsuk meg és vágjuk cikkekre. A hagymát vágjuk finomra.
Forrósítsuk fel az olajat és pirítsuk meg rajta a hagymát. Majd adjuk hozzá a gombát és pirítsuk tovább. Hagyjuk, hogy jórészt elfője a levét.
Adjuk hozzá a paprikát, a Knorr-kockát és a sűrített paradicsomot. Keverjük jól el, majd adjunk hozzá egy kis vizet. Kis lángon, lefedve főzzük készre kb. 20-25 perc alatt. Szórjuk meg frissen őrölt fekete borssal és sózzuk meg, ha szükséges.
A lisztből, egy kis vízből és a tejfölből készítsünk habarást. Habarjuk be vele a gombapaprikást. Főzzük még pár percig, hogy a liszt nyers íze elmenjen. Tálaljuk nokedlivel és frissen vágott finom petrezselyem zölddel megszórva
1. A krumplit meghámozzuk, vékony szeletekre vágjuk, majd egy nagyobb vagy több kisebb tűzálló tálba pakoljuk, félig egymásra fektetve a szeleteket, majd sózzuk. Legjobb a kör alak...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA szalonnát kockázzuk, zsírjára sütjük, majd a fél karikára vágott vöröshagymát, a nagyobb darabokra aprított fokhagymát hozzáadjuk, és addig pirítjuk, míg üveges nem lesz. Ekkor...
Elkészítési idő: Nehézség: Közepes1./ A burgonyát meghámozzuk, és egyenletes méretű, közepes méretű kockákra vágjuk. Egy lábasban hozzáadjuk az alaplevet. Fedő alatt, kb. 15 perc alatt puhára főzzük. A megfőtt bur...
Elkészítési idő: 40 perc Nehézség: KönnyűElkészítés: 1. A lisztben morzsoljuk el a vajat, majd adjuk hozzá a joghurtot és gyúrjuk össze a tésztát. (bár nekem össze szokott állni a tészta, de ha nem állna össze, adjunk h...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű