8 zsemle,
• 2 dl tej,
• 2 dkg vaj,
• 20 dkg reszelt sajt,
• 8 tojás,
• só.
A szikkadt zsemlék tetejét levágjuk, belsejüket kikaparjuk. A zsemléket tejbe mártjuk, de csak annyi időre, hogy ne ázzanak puhára, csak a magukba szívott tejtől kissé megpuhuljanak. Ezután a zsemléket egy vajjal kikent sütőlemezre tesszük, belsejüket megszórjuk reszelt sajttal, és mindegyikbe egy-egy tojást ütünk. A fehérjerészét gyengén megsózzuk, és forró sütőben addig sütjük, amíg a fehérje megkocsonyásodik.
Élesztőt futtatni. Hozzá liszt,só,tej. Összegyúrni, dagasztani, végül hozzá az olaj. A tésztát fél órán át keleszteni meleg helyen, letakarva. A virsliket 3 részre, majd félbe vá...
Elkészítési idő: Nehézség: Nehéz1. A gombát és a hagymát megtisztítjuk, apró darabokra vágjuk. 2. Először a hagymát pirítjuk meg, majd a gombát rátesszük és addig pároljuk, míg egy kicsit pépes lesz. 3. K...
Elkészítési idő: Nehézség: NehézA kelkáposzta leveleket lobogó forró vízben 1-2 percig előfőzzük, a vastag ereket eltávolítjuk. A lisztet tojással, tejjel, szódával és 1 dl olajjal simára keverjük. A kelkáposz...
Elkészítési idő: Nehézség: Nehézmbát, rengeteg ételükben szerepel bőséggel! hozzávalók / 2 adag 20 dkg bagett (félbevágva) 3 tk vaj 4 közepes db csiperkegomba (vékonyan felszeletelve) 5 dkg sonka (felcsíko...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű