25dkg finomliszt
egy késhegynyi sütőpor
egy késhegynyi só
25dkg cukor
25dkg finomra darált dió
10dkg durvára vágott dió
2 tojás
20dkg margarin
20dkg étcsoki
a tepsi kikenéséhez: zsír és liszt.
A lisztet a sütőporral meg a sóval összekeverjük, majd a cukorral, a dióval, a tojásokkal meg a szoba hőmérsékletű margarinnal összegyúrjuk. a csokoládét apró kockákra vágjuk, és a tésztába keverjük. dió nagyságú gömböket formálunk belőle, ezekből 5x4-et zsírozott, lisztezett tepsire rakosgatunk. előmelegített sütőben, közepesnél erősebb lánggal 200 fok légkeverésesnél 180fok. kb 10 percig sütjük,ezalatt szétterülve megsülnek.
száraz helyen sokáig eláll
A kekszet ledaráljuk. A kókuszreszeléken kívül mindent belekeverünk és jól eldolgozzuk. Apró golyókat formálunk belőle és a kókuszba forgatjuk mindet.
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA tojást habosra keverjük a cukorral, beletesszük a vaníliát és elkeverjük benne az olajat is. A száraz összetevőket összekeverjük és hozzáadjuk a tojásos masszához. Belekeverjük a...
Elkészítési idő: kb. 1 óra Nehézség: Könnyű12 szelet fahéjas graham kekszet jól törj össze. Ha nincsen fahéjas otthon, az sem baj, használj simát, csak tegyél hozzá egy kevés fahéjat is pluszba. A tortád alapja így egy pici...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűVálasszuk ketté a tojások fehérjét és sárgáját. A tojások fehérjét tegyük a hűtőbe. Ezalatt az idő alatt a fehér csokoládét gőz felett olvasszuk fel, adjuk hozzá a krémsajtot és a...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű