Családireceptkönyv.hu

Karácsony 🎄

Karamelles krémes


Írta:

Nehézség: Közepes
print

Hozzávalók:


Hozzávalók a tésztájához:
7 db tojás fehérje,
7 evőkanál cukor,
4 db tojás sárgája,
7 evőkanál liszt,
7 evőkanál darált dió,
1 tasak sütőpor.
Hozzávalók a krémhez:
500 ml tej,
6 evőkanál liszt,
3 db tojás sárgája,
350 g cukor,
vaníliás cukor, vagy vanília ízlés szerint,
250 g vaj,
300 g karamell.
Hozzávalók a mázhoz:
3 evőkanál víz,
5 evőkanál cukor,
3 evőkanál kakaó,
egy dió nagyságú vaj,

Elkészítés:





Elkészítése:
Verjünk habot a tojás fehérjéből és a cukorból, majd egyenként adjuk hozzá a tojások sárgáját, a lisztet, a darált diót és a sütőport, majd óvatosan kavarjuk össze. Kivajazott, kilisztezett tepsibe kanalazzuk a masszát és 180 fokos sütőben nagyjából 30 perc alatt megsütjük. Amikor kihűlt, hosszában háromba vágjuk.

A krém elkészítése: kavarjuk ki a tojássárgáját a cukorral és a vaníliával, vagy vaníliás cukorral, majd adjuk hozzá a lisztet és a tejet, keverjük össze és lassú tűzön kezdjük főzni. Folytonosan kavargatva főzzünk sűrű krémet vigyázzunk, hogy a krém ne legyen görcsös és ne süljön oda. A vajat kavarjuk ki és kanalanként keverjük bele a kihűtött krémet.

Mielőtt összeállítanánk a süteményt készítsünk 300 g cukorból karamellt, amelyet tegyünk egy jól kiolajozott üvegtálba, hagyjuk hűlni, amikor kihűlt és megszilárdult, törjük össze és tegyük félre.

Amikor a tészta kihűlt tegyük tálcára, az első lapra szórjuk rá a felét az összetört karamellnek, erre pedig tegyük rá a krém felét, tegyük rá a második lapot ezt is szórjuk meg az összetört égetett cukorral és kenjük rá a megmaradt krémet majd tegyük rá a harmadik lapot. Takarjuk le fóliával és tegyük hűtőbe, hogy megkeményedjen.

Készítsük el a mázat: tegyük egy lábasba a máz hozzávalóit, kavarjuk össze és lassú tűzön kezdjük el főzni, majd öntsük rá a süteményre és ismét rakjuk a hűtőbe. Pár óra múlva szeletelhetjük. Jó étvágyat!

Kinek a kedvence ez a recept?


favorite Kedvenc receptnek jelölés Kedvenc receptem

Recept típusa:


Sütemények, édességek,
Beszéljétek meg főzési tapasztalataitokat
Recept ajánló
Avatar Réteges kókuszos-pudingos piskóta
Réteges kókuszos-pudingos piskóta

elkészítés Mind a 2 féle pudingot külön-külön megfőzzük, a csomagoláson lévő utasítás szerint a cukorral és a tejjel. Egy üvegedénybe lefektetjük a babapiskóták felét,...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Avatar
Írta: Csuri
Sütés nélküli puncskocka
Sütés nélküli puncskocka

1. A cukrot,lekvárt,rumos vizet ,a mazsolával feltesszük főni. 2. Kevergetjük,és ha a cukor elolvad,a mazsola megduzzad,levesszük a tűzről,a kakaóport hozzá keverjük. 3. A b...

Elkészítési idő: 30 perc
Nehézség: Könnyű
share
Avatar
Írta: Gertrúd
Almás pite
Almás pite

A tészta hozzávalóit összegyúrjuk, majd 2 részre osztjuk. Az egyik felét kinyújtjuk majd tepsibe tesszük, amire búzadarát szórunk, majd rátesszük a lereszelt almát, megszórjuk cuko...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Szilvás tigrispite
Szilvás tigrispite

A hat tojást kettéválasztjuk, a tojássárgához hozzáadjuk a cukrokat és habosra keverjük. Beletesszük a sütőport és az olajat, majd hozzászitáljuk a lisztet és jól összekeverjük, v...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
close add person Belépés recent_actors Regisztráció account_balanceASZF info Impresszum thumb_up Facebook oldalunk