menu

Családireceptkönyv.hu

Kenyér krumplis


Írta:

Nehézség: Könnyű
print

Hozzávalók:


50-60 dkg liszt,
1 cs élesztő
1dl langyos tej
1 főtt burgonya

Elkészítés:


-50-60 dkg lisztet szitálj át, keverj bele 1-1 evőkanál sót és cukrot.
-Egy csomag élesztőt v. kb. 15gr rendes élesztőt 1dl langyos tejben futtass fel 1-1 teáskanál liszttel és cukorral.
-Közben főzz meg egy közepes burgonyát héjában. Ha megfőtt morzsold bele a lisztbe. (Ne legyen darabos)
-Csinálj fészket a lisztben és öntsd bele a felfutott élesztőt, adj még hozzá kb. 0,5 dl olajat és még kb. 2,5-3 dl langyos vizet.
-Dolgozd össze alaposan. Nokedli szerű tésztát kell kapnod, ha kell adj még hozzá közben lisztet vagy vizet.
-Meleg helyen 1 órát keleszd.

Én a kenyérsütő dagasztó programját használom, és van, hogy felnyomja a tetejét mire megkel.

-Amikor a tészta megkelt, tégy egy jénait a sütőbe (Én 26x18 cm-et használok) és melegítsd fel 230 fokosra. (Azért kell a jénaival együtt, hogy ne tapadjon bele a kenyér, amikor megsült)
-Míg a sütő melegszik a tésztát borítsd lisztezett deszkára és ököllel nyomkodd téglalap alakúra. Ezután hajtogasd befelé a széleit egymásra. Fordítsd meg és egy műanyag edénnyel takard le, hogy egy kicsit újra megduzzadjon.
-Tedd a forró jénaiba a tésztát, vágd be a tetejét és 30 percig tetővel, 10 percig tető nélkül süsd.
-Kinyitott sütőajtónál hagyd 5 percig szikkadni, majd borítsd rácsra, hogy kihűljön.

Sokat számít, hogy milyen a liszt. Volt már ennél putrisabb ábrázatú kenyér is :(

Sok sikert és Jó Étvágyat hozzá!!!

Kinek a kedvence ez a recept?


favorite Kedvenc receptnek jelölés Kedvenc receptem

Recept tipusa:


Péksütik,
Beszéljétek meg főzési tapasztalataitokat
Recept ajánló
Avatar
Írta: Kata
Párizsis virág
Párizsis virág

http://amiakonyhambolkikerul-hu.webnode.hu/news/parizsis-virag/

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Avatar Bagett alaptésztából
Bagett alaptésztából

Az élesztőt belemorzsolom a vízbe, majd hozzáadom az olajat. A liszteket átszitálom, és beledolgozom az olajos-vizes keverékbe, majd a legvégén adom hozzá a sót. Puha és rugalmas...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Avatar
Írta: Mamika
Kefdires gyümölcsös süti
Kefdires gyümölcsös süti

A tojások sárgáját habosra keverjük a cukorral. Hozzáadjuk a kefirt,és az olajat. Ezután a sütőporral elkevert lisztet,és a tojások habbá vert fehérjét, majd alaposan összeforgatju...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Avatar KELT TÚRÓS BATYU
KELT TÚRÓS BATYU

A kétféle lisztet egy mély tálba öntjük, összekeverjük. A liszt közepébe mélyedést készítünk, beleöntünk 3 evőkanál tejet, csipetnyi cukrot szórunk bele, belemorzsoljuk az élesztőt...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
close add person Belépés recent_actors Regisztráció assignment_ind Belépés recent_actors Regisztráció account_balanceASZF info Impresszum thumb_up Facebook oldalunk