Családireceptkönyv.hu

Karácsony 🎄

Kenyér krumplis


Írta:

Nehézség: Könnyű
print

Hozzávalók:


50-60 dkg liszt,
1 cs élesztő
1dl langyos tej
1 főtt burgonya

Elkészítés:


-50-60 dkg lisztet szitálj át, keverj bele 1-1 evőkanál sót és cukrot.
-Egy csomag élesztőt v. kb. 15gr rendes élesztőt 1dl langyos tejben futtass fel 1-1 teáskanál liszttel és cukorral.
-Közben főzz meg egy közepes burgonyát héjában. Ha megfőtt morzsold bele a lisztbe. (Ne legyen darabos)
-Csinálj fészket a lisztben és öntsd bele a felfutott élesztőt, adj még hozzá kb. 0,5 dl olajat és még kb. 2,5-3 dl langyos vizet.
-Dolgozd össze alaposan. Nokedli szerű tésztát kell kapnod, ha kell adj még hozzá közben lisztet vagy vizet.
-Meleg helyen 1 órát keleszd.

Én a kenyérsütő dagasztó programját használom, és van, hogy felnyomja a tetejét mire megkel.

-Amikor a tészta megkelt, tégy egy jénait a sütőbe (Én 26x18 cm-et használok) és melegítsd fel 230 fokosra. (Azért kell a jénaival együtt, hogy ne tapadjon bele a kenyér, amikor megsült)
-Míg a sütő melegszik a tésztát borítsd lisztezett deszkára és ököllel nyomkodd téglalap alakúra. Ezután hajtogasd befelé a széleit egymásra. Fordítsd meg és egy műanyag edénnyel takard le, hogy egy kicsit újra megduzzadjon.
-Tedd a forró jénaiba a tésztát, vágd be a tetejét és 30 percig tetővel, 10 percig tető nélkül süsd.
-Kinyitott sütőajtónál hagyd 5 percig szikkadni, majd borítsd rácsra, hogy kihűljön.

Sokat számít, hogy milyen a liszt. Volt már ennél putrisabb ábrázatú kenyér is :(

Sok sikert és Jó Étvágyat hozzá!!!

Kinek a kedvence ez a recept?


favorite Kedvenc receptnek jelölés Kedvenc receptem

Recept típusa:


Péksütik,
Beszéljétek meg főzési tapasztalataitokat
Recept ajánló
Avatar Zürichi kenyér
Zürichi kenyér

Ezekből a hozzávalókból kenyértésztát dagasztunk. Kiolajozott kelesztő tálba 20 percet pihentetjük, majd még egyszer átgyúrjuk a tésztánkat, aztán újra 20 perc pihenés következik...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Avatar
Írta: Kriszta
Teljes kiörlésű zablisztes zsemle (Street Kitchen)
Teljes kiörlésű zablisztes zsemle (Street Kitchen)

A teljes kiőrlésű zsemle elkészítéséhez vízben elkeverjük az élesztőt, és hagyjuk 5 percig állni, hogy kissé felfusson. A teljes kiőrlésű és a zablisztet, a búzasikért, a sót és az...

Elkészítési idő: 2 óra
Nehézség: Könnyű
share
Avatar Puha, vajas kifli
Puha, vajas kifli

Az élesztőt, egy deci langyos tejben, csipet cukorral felfuttatjuk. A lisztet nagyobb tálba szitáljuk, hozzáadjuk a tojássárgáját, a felfuttatott élesztőt, a joghurtot, cukrot, és...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Avatar
Írta: Anikó
355.Szegedi  zsemlecipó
355.Szegedi zsemlecipó

Dagaszt, puha tészta. 45 perc pihi 8 fele oszt,gömbölyít. 10 - 15 perc pihi Nyújt 20 - 25 cm hosszú,6 - 8 cm széles, felteker 25 perc pihi Bevág átlósan leken: tojás 200 fok,...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
close add person Belépés recent_actors Regisztráció account_balanceASZF info Impresszum thumb_up Facebook oldalunk