Családireceptkönyv.hu

Karácsony 🎄

Kenyér krumplis


Írta:

Nehézség: Könnyű
print

Hozzávalók:


50-60 dkg liszt,
1 cs élesztő
1dl langyos tej
1 főtt burgonya

Elkészítés:


-50-60 dkg lisztet szitálj át, keverj bele 1-1 evőkanál sót és cukrot.
-Egy csomag élesztőt v. kb. 15gr rendes élesztőt 1dl langyos tejben futtass fel 1-1 teáskanál liszttel és cukorral.
-Közben főzz meg egy közepes burgonyát héjában. Ha megfőtt morzsold bele a lisztbe. (Ne legyen darabos)
-Csinálj fészket a lisztben és öntsd bele a felfutott élesztőt, adj még hozzá kb. 0,5 dl olajat és még kb. 2,5-3 dl langyos vizet.
-Dolgozd össze alaposan. Nokedli szerű tésztát kell kapnod, ha kell adj még hozzá közben lisztet vagy vizet.
-Meleg helyen 1 órát keleszd.

Én a kenyérsütő dagasztó programját használom, és van, hogy felnyomja a tetejét mire megkel.

-Amikor a tészta megkelt, tégy egy jénait a sütőbe (Én 26x18 cm-et használok) és melegítsd fel 230 fokosra. (Azért kell a jénaival együtt, hogy ne tapadjon bele a kenyér, amikor megsült)
-Míg a sütő melegszik a tésztát borítsd lisztezett deszkára és ököllel nyomkodd téglalap alakúra. Ezután hajtogasd befelé a széleit egymásra. Fordítsd meg és egy műanyag edénnyel takard le, hogy egy kicsit újra megduzzadjon.
-Tedd a forró jénaiba a tésztát, vágd be a tetejét és 30 percig tetővel, 10 percig tető nélkül süsd.
-Kinyitott sütőajtónál hagyd 5 percig szikkadni, majd borítsd rácsra, hogy kihűljön.

Sokat számít, hogy milyen a liszt. Volt már ennél putrisabb ábrázatú kenyér is :(

Sok sikert és Jó Étvágyat hozzá!!!

Kinek a kedvence ez a recept?


favorite Kedvenc receptnek jelölés Kedvenc receptem

Recept típusa:


Péksütik,
Beszéljétek meg főzési tapasztalataitokat
Recept ajánló
Írta: Anikó
Amerikai fahéjas tekercs - ciamonn rolls
Amerikai fahéjas tekercs - ciamonn rolls

Az élesztőt beleszórjuk a cukros a langyos tejbe, majd állni hagyjuk amíg az élesztő fel nem fut. Egy nagy tálban összegyúrjuk a puha vajat, a sót, a tojásokat és annyi lisztet,hog...

Elkészítési idő: 2 óra
Nehézség: Könnyű
share
Avatar Focaccia (olasz kenyérlepény)
Focaccia (olasz kenyérlepény)

A lisztet szitáljuk át, adjuk hozzá a szétmorzsolt élesztőt, a sót és a felaprított medvehagymát. Dolgozzuk bele az olajat és 1 dl langyos vízet. Egy kicsit hagyjuk pihenni, kb. 30...

Elkészítési idő: 75 min
Nehézség: Közepes
share
Avatar
Írta: Mentett
Csokoládé krémes kifli
Csokoládé krémes kifli

Az élesztőt a cukorral tejjel felfuttatom.A többi hozzávalókat nagyobb tálba rakom a felfuttatót élesztővel lágyabb tésztát dagasztunk,letakarva kelesztem.Vagy csinálhatjuk kenyér...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Avatar
Írta: Nikolett
Házi vajas kiskifli
Házi vajas kiskifli

1-2 dl langyos, cukros tejben felfuttatjuk az élesztőt. Egy nagy tálba beleszitáljuk a lisztet, majd hozzákeverjük a sót és a cukrot. A lisztbe beledolgozzuk a fe...

Elkészítési idő: 20 perc
Nehézség: Könnyű
share
close add person Belépés recent_actors Regisztráció account_balanceASZF info Impresszum thumb_up Facebook oldalunk