Családireceptkönyv.hu

Karácsony 🎄

Piedone hagymás babja


Írta:

Nehézség: Könnyű
print

Hozzávalók:


Hozzávalók 4-6 személyre
1 kg főtt bab (konzerv is lehet)
1 kg csont nélküli tarja
10 dkg füstölt szalonna
4 vöröshagyma
4-5 gerezd fokhagyma
1 paradicsom
1 teáskanál barna cukor
1 kávéskanál kakukkfű
őrölt bors

Elkészítés:


A kis kockákra vágott szalonna zsírját kiolvasztjuk, és az ujjnyi szeletekre vágott tarja mindkét oldalát megpirítjuk rajta. Sózzuk, borsozzuk, majd kis vizet aláöntve, az elpárolgó folyadékot folyamatosan pótolva, lefedve majdnem puhára pároljuk. Ezután a húst kivesszük, a visszamaradt zsiradékba beleszórjuk a cukrot, megolvasztjuk, majd hozzáadjuk a karikákra vágott vöröshagymát, és addig kevergetjük, míg borostyános színt nem kap. Ráöntjük a babot kb. 2 dl főzővízzel együtt (a konzervet a levével). A kisebb kockákra vágott, lehúzott héjú paradicsommal, a reszelt fokhagymával és a kakukkfűvel ízesítjük, ha kell, adunk még hozzá sót és borsot is. Visszatesszük bele a tarját, és a legkisebb lángon, lefedve még 30 percig főzzük.
Friss kenyérrel tálaljuk.

Tipp: aki szereti, csilit vagy erős paprikát is tehet bele. A kakukkfű mellett oregánóval és bazsalikommal is fűszerezhetjük.

Piedone hagymás babja

Kinek a kedvence ez a recept?


favorite Kedvenc receptnek jelölés Kedvenc receptem

Recept típusa:


Egytálételek,
Beszéljétek meg főzési tapasztalataitokat
Recept ajánló
Avatar
Írta: Zsolt
Színesbors-kéregben sült sertésszűz mustáros-rukkolá
Színesbors-kéregben sült sertésszűz mustáros-rukkolá

A burgonyát megpucoljuk, felkockázzuk és puhára főzzük, majd alaposan összetörjük a mustárral, a tejszínnel és a vajjal. Sózzuk, borsozzuk, végül belekeverjük a rukkolát is. Az áfo...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Avatar
Írta: Kriszta
Sült camembert rozmaringgal (Matyi Éva)
Sült camembert rozmaringgal (Matyi Éva)

a camembert sajtot kivesszuk a papirbol, ha fadobozos, akkor visszatesszuk a dobozba , a papir nelkul vagy ajanlom tegyunk ala sutopapirt es aztan vissza a dobozba. Ha nem dobozos,...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Avatar
Írta: Kriszta
Könnyű túrógombóc meggyöntettel!
Könnyű túrógombóc meggyöntettel!

A túrót jól dolgozzuk össze a tojások sárgájával, a cukrokkal, a sóval, a szódabikarbónával, és a búzadarával. A tojásfehérjéket verjük kemény habbá, és adjuk a túrós masszához. 1...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Avatar
Írta: Hajni
Májkrémes-tükörtojásos pirítós
Májkrémes-tükörtojásos pirítós

A kenyérszeletek mindkét oldalát olajban pirosra sütjük. Papírtörlőre szedjük. A tetejére is tegyünk egy lapot és kicsit lenyomkodva itassunk le róla annyi olajat, amennyit csak l...

Elkészítési idő:
Nehézség: Nehéz
share
close add person Belépés recent_actors Regisztráció account_balanceASZF info Impresszum thumb_up Facebook oldalunk