Hozzávalók 4-6 személyre
1 kg főtt bab (konzerv is lehet)
1 kg csont nélküli tarja
10 dkg füstölt szalonna
4 vöröshagyma
4-5 gerezd fokhagyma
1 paradicsom
1 teáskanál barna cukor
1 kávéskanál kakukkfű
őrölt bors
só
A kis kockákra vágott szalonna zsírját kiolvasztjuk, és az ujjnyi szeletekre vágott tarja mindkét oldalát megpirítjuk rajta. Sózzuk, borsozzuk, majd kis vizet aláöntve, az elpárolgó folyadékot folyamatosan pótolva, lefedve majdnem puhára pároljuk. Ezután a húst kivesszük, a visszamaradt zsiradékba beleszórjuk a cukrot, megolvasztjuk, majd hozzáadjuk a karikákra vágott vöröshagymát, és addig kevergetjük, míg borostyános színt nem kap. Ráöntjük a babot kb. 2 dl főzővízzel együtt (a konzervet a levével). A kisebb kockákra vágott, lehúzott héjú paradicsommal, a reszelt fokhagymával és a kakukkfűvel ízesítjük, ha kell, adunk még hozzá sót és borsot is. Visszatesszük bele a tarját, és a legkisebb lángon, lefedve még 30 percig főzzük.
Friss kenyérrel tálaljuk.
Tipp: aki szereti, csilit vagy erős paprikát is tehet bele. A kakukkfű mellett oregánóval és bazsalikommal is fűszerezhetjük.
A burgonyát megpucoljuk, felkockázzuk és puhára főzzük, majd alaposan összetörjük a mustárral, a tejszínnel és a vajjal. Sózzuk, borsozzuk, végül belekeverjük a rukkolát is. Az áfo...
Elkészítési idő:a camembert sajtot kivesszuk a papirbol, ha fadobozos, akkor visszatesszuk a dobozba , a papir nelkul vagy ajanlom tegyunk ala sutopapirt es aztan vissza a dobozba. Ha nem dobozos,...
Elkészítési idő:A túrót jól dolgozzuk össze a tojások sárgájával, a cukrokkal, a sóval, a szódabikarbónával, és a búzadarával. A tojásfehérjéket verjük kemény habbá, és adjuk a túrós masszához. 1...
Elkészítési idő:A kenyérszeletek mindkét oldalát olajban pirosra sütjük. Papírtörlőre szedjük. A tetejére is tegyünk egy lapot és kicsit lenyomkodva itassunk le róla annyi olajat, amennyit csak l...
Elkészítési idő: