1 kg oldalas
50 dkg savanyú káposzta
só
A páchoz
1 dl olaj
4 gerezd fokhagyma
1 evőkanál ketchup
1 mokkáskanál őrölt kömény
őrölt bors
A pác hozzávalóit rakd egy tálba, és kanállal jól keverd össze, majd nyomd bele a fokhagymagerezdeket is. A megmosott húst szeleteld fel két-három ujjnyi csíkokra, és forgasd a pácba. Hagyd benne legalább három órát, de a legjobb, ha egy éjszakán át érleled, így az ízek kellően átjárják.
Sütés előtt kóstold meg a káposztát, ha túl savanyú, mosd ki egy kicsit, és rakd egy zsírral kikent tepsibe. Tedd rá a jól besózott oldalast, fedd le fóliával, és előmelegített sütőben 180 fokon süsd meg körülbelül másfél óra alatt. Ha szükséges, utána a tetejét még pirítsd meg. Akkor az igazi, ha a hús leválik a csontról.
1. A vöröshagymát apróra vágjuk. A húst csíkokra vágjuk. A paprikát, paradicsomot 1 cm-es kockákra vágjuk. A sonkát is apró kockákra vágjuk és kolbászt is felkarikázzuk. 2. A na...
Elkészítési idő: Nehézség: Nehézbacon kivételével a hozzávalókat összedolgozzuk. Fasírtot formázunk és a félbevágott beconnel körbetekerjük. Sütő papírral bélelt tepsibe tesszük , és 180 fokon légkeverős sütőben...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűKevés olajban üvegesre pároljuk az apróra vágott hagymát, beletesszük a feldarabolt paradicsomot, sóval, borssal ízesítjük, és lassú tűzön pároljuk. Hozzáadjuk paradicsompürét, a k...
Elkészítési idő: 60 perc Nehézség: KönnyűA hússzeleteket kiklopfoljuk, megsózzuk, megborsozzuk, vékonyan megkenjük mustárral, majd minden egyes szeletre egy-egy gépsonkát teszünk. A húsokat félbehajtjuk, és vízbe mártott...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű