menu

Családireceptkönyv.hu

Sajtos csiga


Írta:

Elk. idő: 3 óra
Adag: 60 db
Nehézség: Könnyű
print

Hozzávalók:


A tésztához:
kb. 60 darabhoz
12,5 dkg vaj (esetleg margarin)
25 dkg liszt
2 kávéskanál só
fél cs. sütőpor
kb. 1 dl tej

A töltelékhez:
5 dkg puha vaj
1 teáskanál őrölt csemegepaprika (elhagyható)
kb. 15 dkg reszelt trappista sajt

Elkészítés:


1. A tésztához a lisztben elkeverem a sót és a sütőport, majd a vajat (vagy a margarint) a liszttel elmorzsolom és annyi tejjel összegyúrom, hogy könnyen nyújtható tésztát kapjak.
2. Az összegyúrt tésztát kétfelé veszem, kinyújtom az egyiket téglalap alakúra (ha kell, akkor alálisztezek nyújtáskor, hogy ne ragadjon le), megkenem a vaj felével, megszórom a reszelt sajt felével és szorosan felgöngyölöm, mint a piskótatekercset. A tészta másik felével is ugyanígy járok el. Folpackba csomagolom és legalább 1-2 órára beteszem a hűtőbe, de este is össze lehet állítani és éjszakára betenni a hűtőbe.
4. Egy-két óra után vagy másnap éles késsel kb. 7-8 mm vastagra szeletelem, és sütőpapíros tepsibe teszem a csigákat.
5. Előmelegített 200 fokos sütőben alsó-felső sütésen (vagy hagyományos sütőben) 12-14 percig aranysárgára sütöm. Hamar sül, figyelni kell rá! (A sütési idő csak tájékoztató jellegű, sütőtől függően eltérhet!)

Trükkök, tippek, praktikák:


A folpakcba csomagolt nyers, felgöngyölt tészta a fagyasztóba téve néhány hónapig is tárolható. Fogyasztás előtti este kivesszük a fagyasztóból, másnap szeleteljük és sütjük.

Sajtos csiga

Kinek a kedvence ez a recept?


favorite Kedvenc receptnek jelölés Kedvenc receptem

Recept tipusa:


Sós sütik,
Beszéljétek meg főzési tapasztalataitokat
Recept ajánló
Avatar Szezámmagos ostya
Szezámmagos ostya

A tojásfehérjéket verd fel kicsit, elég kézi habverővel, csak amíg picit elkezd habosodni. Add hozzá a sót, az olvasztott olajat, a tejet, citromlevet és keverd el. A tápiókát, sze...

Elkészítési idő: 40 perc
Nehézség: Könnyű
share
Avatar
Írta: Andrea
Pikante Süßkartoffel-Waffeln
Pikante Süßkartoffel-Waffeln

Waffeleisen einfetten und vorheizen. Inzwischen Süßkartoffeln schälen und mit der Reibe fein raspeln. Alle restlichen Zutaten mit den Süßkartoffelraspeln gut vermischen. Den Tei...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
A legjobb sajtosrúd
A legjobb sajtosrúd

A liszthez hozzá adjuk a rámát a zsírt a tojást a sót a sajtot,belemorzsoljuk az élesztőt összegyúrjuk,1 órára a hűtőbe tesszük.Utána nyújtjuk bekenjük tojással megszórjuk sajttal...

Elkészítési idő: 2 óra
Nehézség: Könnyű
share
Avatar hagymás kolbászos falatkák
hagymás kolbászos falatkák

1 felvert tojás szezámmag Egy nagy tálba beletesszük a lisztet. Az 1 dl langyos tejbe teszünk egy-két csipet cukrot. A liszt közepébe egy kis mélyedést – “fészket” –...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
close add person Belépés recent_actors Regisztráció assignment_ind Belépés recent_actors Regisztráció account_balanceASZF info Impresszum thumb_up Facebook oldalunk