1 kg savanyú káposzta,
50 dkg disznócomb,
szalonna,
kolbász,
1 hagyma,
1 evőkanál sóban eltett darált paprika,
2-3 evőkanál olaj,
só, bors;
a tálaláshoz: 1 dl tejföl
1. A szalonnát megpirítjuk, az apróra vágott hagymát a szalonnán üvegesre dinszteljük, hozzáadjuk a kolbászt, darált paprikát és megszórjuk borssal.
2. Beletesszük a gyalult vagy apróra vágott savanyú káposztát, összekavarjuk és fedő alatt kb. 10-15 percig pároljuk.
3. Közben a húst szeletekre vágjuk, kissé kloppfoljuk, mindkét felét megszórjuk sóval és frissen őrölt borssal.
4. A húsra 2-3 evőkanál, időközben kissé kihűlt káposztát teszünk.
5. A húst szorosan felgöngyöljük, a végét hústűvel vagy fogpiszkálóval rögzítjük.
6. A megmaradt káposztát egy tepsibe rakjuk, ráhelyezzük a göngyölegeket és egy kevés vizet öntünk alája. Forró sütőben, 35-40 percig sütjük. 15 percig pihentetjük, majd szeletekre vágva tálaljuk.
1. A húst leöblítjük (ha szűzpecsenyéből készítjük, ezüstös hártyáját előzőleg lefejtjük-eltávolítjuk), szárazra töröljük, majd felszeleteljük, és ujjnyi széles, 4-5 cm hosszú csík...
Elkészítési idő: 1 Nehézség: KönnyűA krumplit megmossuk, majd egy edényben feltesszük főni. A hagymát megpucoljuk, majd felaprítjuk. A fokhagymát is megpucoljuk, majd apróra vágjuk és a vöröshagymával együtt beletes...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA héjastól megvágott cukkinit, a felkarikázott vöröshagymát, paprikát az apróra vágott fokhagymát olívaolajon megpirítjuk, majd rátesszük a két db hámozott paradicsomot és pároljuk...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA felmelegített olajban megfonnyasztjuk a vöröshagymát. Beletesszük a szeletekre vágott paprikát és lefedés nélkül, gyakran kevergetve addig pároljuk, míg éppen elkezd puhulni. Tűz...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű