Családireceptkönyv.hu

Savanyú káposztával göngyölt hús


Írta:

Elk. idő: 1 óra
Adag: 4 fő
Nehézség: Könnyű
print

Hozzávalók:


1 kg savanyú káposzta,
50 dkg disznócomb,
szalonna,
kolbász,
1 hagyma,
1 evőkanál sóban eltett darált paprika,
2-3 evőkanál olaj,
só, bors;
a tálaláshoz: 1 dl tejföl

Elkészítés:


1. A szalonnát megpirítjuk, az apróra vágott hagymát a szalonnán üvegesre dinszteljük, hozzáadjuk a kolbászt, darált paprikát és megszórjuk borssal.
2. Beletesszük a gyalult vagy apróra vágott savanyú káposztát, összekavarjuk és fedő alatt kb. 10-15 percig pároljuk.
3. Közben a húst szeletekre vágjuk, kissé kloppfoljuk, mindkét felét megszórjuk sóval és frissen őrölt borssal.
4. A húsra 2-3 evőkanál, időközben kissé kihűlt káposztát teszünk.
5. A húst szorosan felgöngyöljük, a végét hústűvel vagy fogpiszkálóval rögzítjük.
6. A megmaradt káposztát egy tepsibe rakjuk, ráhelyezzük a göngyölegeket és egy kevés vizet öntünk alája. Forró sütőben, 35-40 percig sütjük. 15 percig pihentetjük, majd szeletekre vágva tálaljuk.

Savanyú káposztával göngyölt hús

Kinek a kedvence ez a recept?


favorite Kedvenc receptnek jelölés Kedvenc receptem

Recept típusa:


Egytálételek,
Beszéljétek meg főzési tapasztalataitokat
Recept ajánló
Avatar
Írta: Jolánka
RIZZSEL TÖLTÖTT SZŐLŐLEVÉL  (Yalanci dolma)
RIZZSEL TÖLTÖTT SZŐLŐLEVÉL (Yalanci dolma)

A mazsolát langyos vízben áztatjuk. A szőlőleveleket sós vízben megforrázzuk, szalvétán lecsurgatjuk és megszárítjuk. A leveleket a száruknál megfogva emelgetjük. Az apróra vág...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Mákos gőzgombóc
Mákos gőzgombóc

Langyos tejben megfuttatjuk az élesztőt, majd összedolgozzuk a többi hozzávalóval. Megkelesztjük, és miután megkelt, lisztezett deszkán bögrével kiszaggatjuk a tésztát. Vizet te...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Avatar RÁNTOTT KARFIÓL SAJT MÁRTÁSSAL
RÁNTOTT KARFIÓL SAJT MÁRTÁSSAL

A tejbe tettem a lisztet és állandó keverés mellett a tűzön besűrítettem,A tűzről levettem, hozzákevertem a tojások sárgáját a margarint és végül a reszelt sajtotA karfiolt megmost...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
close add person Belépés recent_actors Regisztráció account_balanceASZF info Impresszum thumb_up Facebook oldalunk