Családireceptkönyv.hu

Kovi Ubi


Írta:

Nehézség: Könnyű
print

Hozzávalók:


Megmosom az uborkát üvegbe teszem fokhagymát és kaprot teszek az üvegbe és elkészítem a levet.Langyos vízben elkeverem a sót.Minden liter vízhez 1 evőkanál sót teszek.Elkeverem és ráöntöm az uborkára.Tetejére kenyeret teszek.3-4 napot érik.Ezután leszedem az uborkát leszűröm a levet.Ezt a levet újból felforralom és lehűtöm.Keverek bele Na-benzoátot az uborkákat kisebb üvegbe teszem ráöntöm a levet lezárom és pincébe teszem.Tavaly tettem el először óriási sikere volt.Nem szoktam az uborka végét levágni nem szokott keserű lenni.

Kinek a kedvence ez a recept?


favorite Kedvenc receptnek jelölés Kedvenc receptem

Recept típusa:


Savanyúságok,
Beszéljétek meg főzési tapasztalataitokat
Recept ajánló
Avatar Télálló kovászos uborka
Télálló kovászos uborka

Felforralom a vizet a sóval, langyosra hűtöm. Alaposan megsikálom a fürtös uborkákat, megtisztítom a fokhagymát, tormát, megmosom a kaporszárat. Oldalára fektetem a gondosan e...

Elkészítési idő:
Nehézség: Közepes
share
Ecetes hagyma
Ecetes hagyma

1. Apró kis hagymákat - legjobb a gyöngyhagyma - megtisztítunk, sós-ecetes vízben 1-2 percig forralunk. 2. Ezután leszűrjük és kisebb üvegekbe tesszük őket. 3. Sóval, cukor...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Avatar
Írta: Syle
Ecetes fokhagyma télre
Ecetes fokhagyma télre

Mivel itt nem fogunk tartósítószert használni, és a só mennyisége sem elegendő a tartósításhoz, muszáj lesz hőkezeléssel tartósítani az egészet, így egészségügyi szempontból veszít...

Elkészítési idő: 2
Nehézség: Közepes
share
close add person Belépés recent_actors Regisztráció account_balanceASZF info Impresszum thumb_up Facebook oldalunk