1 tojás sárgáját egy csipet sóval, egy tk. mustárral tálba tettem. Kb. 2 dl növényi olajat adtam hozzá úgy, hogy eleinte csak cseppenként, amikor elkezd sűrűsödni, akkor már bátrabban öntöttem hozzá, közben habverővel folyamatosan kevertem. Lassan kell dolgozni vele amíg nincs gyakorlat, nehogy kicsapódjon. Amikor kellően sűrű lett, még adtam hozzá kevés őrölt fehérborst, 1 tk. mézet és citromlevet. 2-3 ek. tejföllel lazítottam.
Mély tálba tesszük a lisztet a közepébe fúrunk egy lyukat, beletesszük a cukrot, a tojás sárgáját, sót, olvasztott vajat, sütőport, tejet, és az egészet simára elkeverjük. Majd...
Elkészítési idő: 60 perc Nehézség: Könnyű,
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűElkészítés: A darált kekszet tálba szórjuk, hozzáadjuk a porcukrot, a cappuccino port, a rumot, a megolvasztott vajat és a tejet. Alaposan összedolgozzuk. Egy kisebb tepsit k...
Elkészítési idő: 30 perc Nehézség: KönnyűA töltelékhez: 50 dkg reszelt alma 20 dkg cukor 1 db citrom 20 dkg darált mák 5 dkg darált keksz 2 tojásfehérje kemény habja Továbbá: 1 ek. meggylekvár
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű