menu

Családireceptkönyv.hu

Nutella


Írta:

Nehézség: Könnyű
print

Hozzávalók:


22,5 dkg törökmogyoró
3 ek mogyoróolaj (vagy semleges ízű olaj)
1 csipet só
1 ek kristálycukor
3 ek cukrozatlan kakó
45 dkg tejcsokoládé
2 dl tej
10 dkg tejpor

Elkészítés:


A mogyorót száraz tepsibe tesszük és kb. 10 percig pirítjuk, amíg a külső héja kezd megfeketetdni és a mogyorószemek megpörkölődnek. Kivesszük és konyharuhával ledörzsöljük a barna héját.A mogyorót késes robotgépben lágy vaj állagúra őrölöljük. (Óvatosan a géppel, inkább pulzálva érdemes dolgoztatni, nehogy leégjen!) Fontos, hogy a mogyoró már önmagában is krémes állagú legyen. Hozzáadjuk a sót, és cukrot, ezekkel tovább őröljük, végül beletesszük a kakaót, és az olajat és további 2-3 percig járatjuk a gépet, hogy a mogyoró tovább finomodjon, a cukor teljesen feloldódjon.
Egy kis lábosban felmelegítjük a tejet és simára keverjük a jó sok tejporral.

Vízgőz felett felolvasztjuk a csokoládét és összekeverjük a tejes masszával.

A mogyorókrémet kikeverjük a tejes-csokis masszával, üvegbe töltjük és hagyjuk teljesen kihűlni a csokis mosorókrémet, vagyis a házi nutellát. Tartsátok hűtőben, de számoljatok vele, hogy ott egy kicsit megszilárdul! Hűtőben tárolva kb. 1 hétig áll el, de ez teljesen mindegy, mert max 2 nap alatt el fog fogyni ;)

Trükkök, tippek, praktikák:


http://streetkitchen.blog.hu/2014/09/11/hazi_nutella_recept

Nutella

Kinek a kedvence ez a recept?


favorite Kedvenc receptnek jelölés Kedvenc receptem

Recept tipusa:


Sütemények, édességek,
Beszéljétek meg főzési tapasztalataitokat
Recept ajánló
Avatar
Írta: Éva
Őszi rétes
Őszi rétes

Lágy rétestésztát készítünk. 2 cipót kerekre és laposra nyújtom. 10-15 percet pihenjen. széthúzom és megszórom egy kis olajjal és a bármilyen töltelékkel. Kétfelől feltekerem é...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Avatar Gesztenyés-csokoládés keksz
Gesztenyés-csokoládés keksz

Kézi habverővel fölverjük a tojást a mézzel, a kókuszolajjal és a rumaromával, majd hozzáadjuk a darált gesztenyét. Kb. 20 percre a hűtőszekrénybe tesszük, azután kis korongokat fo...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Avatar  Ostoros kalács
Ostoros kalács

A tésztához az élesztőt kevés langyos tejjel futtassuk fel, és a hozzávalókból dagasszunk egy lágy tésztát. Kb. fél órát kelesszük. Ha a tésztánk megkelt osszuk el 6 felé, egyes...

Elkészítési idő: 1,5 óra
Nehézség: Közepes
share
Avatar
Írta: Domonkos
Krémes
Krémes

Hájas tészta: A hájat ledaráljuk húsdarálón, majd 15 dkg liszttel összegyúrjuk és hideg tejre tesszük. 20 dkg lisztet, a tojássárgáját, csipet sót, a vizet és az ecetet összegyúr...

Elkészítési idő:
Nehézség: Nehéz
share
close add person Belépés recent_actors Regisztráció assignment_ind Belépés recent_actors Regisztráció account_balanceASZF info Impresszum thumb_up Facebook oldalunk