Sok minden :)
Piskóta: Sárga - 3 tojás; 3evk cukor; 3evk langyos víz; 3evk liszt; 1/2cs sütőpor; 1 citrom reszelt héjja; 1cs. vaniliás cukor.
Diós - 3 tojás; 3evk cukor; 3evk langyos víz; 2evk liszt; 2evk darált dió;1/2cs. sütőpor
Kakaós - 3tojás; 3evk cukor; 3evk langyos víz; evk liszt; 2evk kakaópor; 1/2cs sütőpor.
szirup: 2-2,5 dl víz; 15dkg cukor (ezt addig főzzük amíg a cukor teljesen elolvad) majd levesszük a tűzről és hozzá adunk 1 citrom és 1 narancs reszelt héjat, 1 üveg rumaroma.
vaniliás krém: 1 l tejet 1 rúd vaniliával vagy 4cs vaniliáscukorral megfőzni. 4 tojássárgáját 15 dkg cukorral, 1-2dl tejszínnel habosra keverni majd a tejhez önteni folyamatos keverés közben sűrűre főzni, ebbe ha tortába akarjuk tölteni 6 lap zselatint tenni.(hideg vízbe áztatni kb. 5 percre majd kinyomjuk a vizet és a meleg krémhez adjuk) . hagyjuk kihűlni. 2 részre osztani.
Csoki öntet (csokikrém): 15dkg étcsoki (darabolt); 2-3 evk kakaópor; 10dkg porcukor; kb 2dl tejszín. ezt egyneműre főzzük levesszük a tűzről és bele keverünk 2 üveg rumaromát. 3 lapzselatin a még meleg krémhez adjuk( ha tortát akarunk készíteni akkor kell bele).
ezen felül: darált dió; rumos tejbe áztatott mazsola
Összeállitás: kakaós lap- szirup 1/3-a - vaniliáskrém fele - csokikrém fele - darált dióval és mazsolával megszórni - diós krém - szirup 1/3a - vaniliáskrém 1/2 - csokikrém 1/2 - darált dióval és mazsolával megszórni - sárga lap (ezt a sziruppal előtte meglocsolni majd óvatosan a krémre fektetni. ( 26 cm formára számitva)
1. Először a vajat és a csokoládét tegyük egy tálba és vízgőz fölött olvasszuk meg. 2. Keverjük bele a tojássárgákat és tegyük vissza a vízgőzre. Még 5 percen át kevergessük a gőz...
Elkészítési idő: 40 perc Nehézség: Könnyű1. A tésztához a lisztet dagasztótálba szórjuk. Az élesztőt hosszabb falú pohárba morzsoljuk, hozzáadjuk az 1 teáskanálnyi cukrot és felöntjük 1 dl langyos vízzel. Megvárjuk, hogy...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűLágyabb kelt tésztát gyúrni, duplájára keleszteni (1 óra).Lisztes deszkán 1,5 cm-re kinyújtani.Krém hozzávalóit el keverni,és meg kenni vele a tésztát.Feltekerni mint a piskóta tek...
Elkészítési idő: 2 óra Nehézség: KözepesA tésztát legjobb hűtőben keleszteni, min 2 óra de egy éjszaka sem árt. Tangazinghoz a lisztet vizet elkeverjük, tűzhelyen 65 fokra melegítjük. Zselé szerű anyagot kapunk, ezt...
Elkészítési idő: Nehézség: Nehéz