2 db tojás (közepes, "M"-es méretű)
120 g kristálycukor
80 ml étolaj
200 g joghurt - natúr
200 g búzaliszt (BL55)
7 g sütőpor
280 g meggy (magozott)
1 csipet só
A meggy szórásához
1 evőkanál búzaliszt (BL55)
A tojásokat szétválasztjuk. A sárgáját habosra keverjük a cukorral.Hozzáadjuk az olajat, és a joghurtot. tojássárgás masszához adjuk a lisztet, és a sütőport, majd alaposan összekeverjük.A tojásfehérjét egy csipet só hozzáadásával kemény habbá verjük, majd a lisztes keverékbe forgatjuk.Egy sütőpapírral bélelt tepsibe simítjuk a masszát. Az én tepsim 28x19cm, és 7 cm magas.Az alaposan lecsöpögtetett meggyet összeforgatjuk egy kevés liszttel, majd a tésztára szórjuk. Én most fagyasztott meggyet használtam, ami több levet eresztett, ezért volt szükség a lisztre. Ha friss meggyből készül a sütemény, a lisztet elhagyhatjuk. Előmelegített, 180 C fokos sütőben 30 perc alatt készre sütjük. Tűpróbával ellenőrizzük.
Szükséged lesz még egy 22 cm-es tortaformára . Ha ilyen nincs, szerezz be egyet, ami lehet akár egy változtatható átmérőjű tortaforma is. Én ezt használtam. Természetesen másban is...
Elkészítési idő: Nehézség: KözepesA tojásokat szétválasztjuk. A sárgákat kikeverjük a cukorral, az olajjal és a vízzel. Hozzáadjuk a lisztet, a sütőport és a szódabikarbónát, végül hozzákeverjük a tojások kem...
Elkészítési idő: 60 perc Nehézség: KönnyűA sütőt előmelegítjük 180 fokra. A darabokra tördelt csokoládét egy evőkanál olajjal óvatosan felmelegítjük, félretesszük. A cukrot az egész tojásokkal elektromos mixerrel jó hab...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA lisztet a cukorral, margarinnal, tojással, tojássárgájával, a citrom reszelt héjával, vaníliás cukorral és a sütőporral sima tésztává dolgozzuk össze. (Ha kell egy kevés tejfölt...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű