2 db tojás (közepes, "M"-es méretű)
120 g kristálycukor
80 ml étolaj
200 g joghurt - natúr
200 g búzaliszt (BL55)
7 g sütőpor
280 g meggy (magozott)
1 csipet só
A meggy szórásához
1 evőkanál búzaliszt (BL55)
A tojásokat szétválasztjuk. A sárgáját habosra keverjük a cukorral.Hozzáadjuk az olajat, és a joghurtot. tojássárgás masszához adjuk a lisztet, és a sütőport, majd alaposan összekeverjük.A tojásfehérjét egy csipet só hozzáadásával kemény habbá verjük, majd a lisztes keverékbe forgatjuk.Egy sütőpapírral bélelt tepsibe simítjuk a masszát. Az én tepsim 28x19cm, és 7 cm magas.Az alaposan lecsöpögtetett meggyet összeforgatjuk egy kevés liszttel, majd a tésztára szórjuk. Én most fagyasztott meggyet használtam, ami több levet eresztett, ezért volt szükség a lisztre. Ha friss meggyből készül a sütemény, a lisztet elhagyhatjuk. Előmelegített, 180 C fokos sütőben 30 perc alatt készre sütjük. Tűpróbával ellenőrizzük.
1. Vajazzuk ki a sütőformát, és melegítsük elő a sütőt. 2. A tésztához egy robotgép segítségével keverjük egynemű masszává a megadott sorrendben a hozzávalókat. 3. Öntsük az...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyűhttp://suniskanal.blogspot.com/2015/06/gyors-leveles-teszta.html
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűKikeverjük a tojások sárgáját 15 dkg cukorral a vaníliás cukorral, és a tejjel felengedve, beleöntjük az egycentis karikákra vágott kiflit. Mikor a tejet magába szívta, összekeverj...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű