Családireceptkönyv.hu

Apró sajtos kifli Forrás: http://webcukraszda.hu/ap


Írta:

Nehézség: Könnyű
print

Hozzávalók:


A tésztához:

70 dkg liszt
1,5 dl tej
2 evőkanál cukor
5 dkg élesztő
2 dl kefir (én tejföllel készítettem)
1 dl étolaj
1 csipet só
A kenéshez:

2 teáskanál só
25 dkg vaj




15 dkg trappista sajt
1 tojás


Forrás: http://webcukraszda.hu/apro-sajtos-kifli/

Elkészítés:


Az élesztőt felfuttatjuk a langyos cukros tejben. Hozzáadjuk a liszthez, majd jól kidolgozzuk a tojással, a tejföllel, az olajjal és a sóval együtt. Langyos helyen duplájára kelesztjük. Ha megkelt, jól átgyúrjuk, majd 12 egyenlő cipóra osztjuk.

Közben a vajat krémessé keverjük a sóval, és 6 részre osztjuk.

A tésztából 30 cm-es köröket nyújtunk. Egyszerre két kört készítünk el, az egyiket lekenjük a sós vajjal, a másikat pedig rátesszük a tetejére. A széleinél jól lenyomkodjuk (gondosan le kell nyomkodni, mert különben kifolyik sütés közben a sós vaj). Az így elkészült kört felszeleteljük 16 egyenlő részre, és a cikkeket kis kiflikké csavarjuk. A vastagabb felüknél kezdjük el a tekerést, majd a végén kicsit meg is hajlítjuk.

Mind a 12 rész tésztából ugyanígy készítjük el a kifliket. Sütőpapírral bélelt tepsibe sorakoztatjuk, megkenjük a felvert tojással, megszórjuk reszelt sajttal és még egy órahosszát kelesztjük. A 96 db kifli 3 tepsiben fér el, de mire a végét feltekerjük, az elejét már tehetjük is a sütőbe. 180°C-ra előmelegített sütőben sütjük, kb. 20 percig.

Langyosan a legfinomabb, de még másnap is ropogós marad. Ha kihűlt, zárható műanyag dobozba tesszük, nem szárad ki, és másnap is ugyanolyan friss marad. Ha nem bírjuk mindent elfogyasztani, nyugodtan lefagyaszthatjuk.



Forrás: http://webcukraszda.hu/apro-sajtos-kifli/

Kinek a kedvence ez a recept?


favorite Kedvenc receptnek jelölés Kedvenc receptem

Recept típusa:


Sütemények, édességek,
Beszéljétek meg főzési tapasztalataitokat
Recept ajánló
Avatar
Írta: Bertalan
Maamoul
Maamoul

A datolyát,diót,mazsolát,narancshéjat összekeverjük és izesitjük,ha szükséges. A lisztet,vajat,olajat,tejet,sütőport összegyúrjuk,30 cm hosszú rudat formázunk,1 cm-es szeletekre v...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Avatar Hamis tiramisu
Hamis tiramisu

Egy pohár tejbe keverünk annyi capuccinóport, mintha meginni szeretnénk. Cukor ne legyen benne, ezután tányérba öntsük ki, ne pohárban legyen! A tejfölt a kristálycukorral, vaníli...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Avatar
Írta: Andrea
Erdnusskekse – vegan
Erdnusskekse – vegan

1. Schritt Den Ofen auf 200 °C vorheizen und ein mit Backpapier bestücktes Backblech bereitstellen. 2. Schritt Das Erdnussmus mit Erdnussöl, Backpulver, Xylitol, Vanille und S...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Avatar Boci szelet "Búvártúrós barackkal "
Avatar Hargitai Judit Kedvelnék Avatar Szoleczki Zoltán Kedvelnék Avatar ZSUZSANNA Kedvelnék Avatar Ivett Kedvelnék
Boci szelet "Búvártúrós barackkal "

A tésztához a tojások sárgáját a cukorral habosra keverjük, lassanként hozzákeverjük az olajat és tejet, majd hozzáadjuk a többi hozzávalókat, végül hozzákeverjük a keményre vert t...

Elkészítési idő: 1 óra
Nehézség: Könnyű
share
close add person Belépés recent_actors Regisztráció account_balanceASZF info Impresszum thumb_up Facebook oldalunk