5 dl tej
1 evőkanál liszt
15 dkg cukor
5 tasak vaníliás cukor
5 tojás
5 dl habtejszín
A tojások sárgáját kikavarjuk a liszttel és a cukor felével, felöntjük 0,5 dl tejjel. A többi tejet felmelegítjük és hozzákeverjük a kikavart tojássárgáját. Amíg besűrűsödik kavargatjuk! Majd kihűtjük. Közben a maradék cukorral felverjük a tojások fehérjét. Mikor a krém kihűlt hozzákeverjük. A habtejszínt is felverjük és belekeverjük a vaníliás cukrokat, óvatosan összekeverjük a krémmel. Egy fedéllel rendelkező műanyagdobozba öntjük és 2 órára mélyhűtőbe tesszük. Ezt követően kivesszük és összekeverjük, majd legalább egy órára visszatesszük és fogyaszthatjuk!
Elkészítés: 1. Melegítsük elő a sütőt 185 fokra. Majd béleljünk ki 1-2 tepsit sütőpapirral. 2. Egy nagy tálban verjük enyhén habosra a vajat a xilittel, majd adjuk hozzá a sütő...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyűfeltesszük a vizet és a zsirt forralni -amikor már forrni kezd beleszorjuk a lisztet -ha elválik a lábas oldalától levesszük a tűzről és tovább keverjük erőssen -majd még a forr...
Elkészítési idő: 40 Nehézség: KözepesMelegítsük elő a sütőt 180 fokra. Egy tálban keverjük össze az átszitált lisztet, a sütőport, a fahéjat és a sót. A puha vajat kockázzuk össze, majd keverjük habosra a kétféle cu...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA tojásokat kettéválasztjuk, a fehérjéből kemény habot verünk. A sárgáját kikeverjük a cukorral, a kakaóporral, és hozzáadjuk a lisztet is. Összedolgozzuk a habbal és hozzáadjuk a...
Elkészítési idő: 1 óra Nehézség: Könnyű