5 dl tej
1 evőkanál liszt
15 dkg cukor
5 tasak vaníliás cukor
5 tojás
5 dl habtejszín
A tojások sárgáját kikavarjuk a liszttel és a cukor felével, felöntjük 0,5 dl tejjel. A többi tejet felmelegítjük és hozzákeverjük a kikavart tojássárgáját. Amíg besűrűsödik kavargatjuk! Majd kihűtjük. Közben a maradék cukorral felverjük a tojások fehérjét. Mikor a krém kihűlt hozzákeverjük. A habtejszínt is felverjük és belekeverjük a vaníliás cukrokat, óvatosan összekeverjük a krémmel. Egy fedéllel rendelkező műanyagdobozba öntjük és 2 órára mélyhűtőbe tesszük. Ezt követően kivesszük és összekeverjük, majd legalább egy órára visszatesszük és fogyaszthatjuk!
A túrót egy villával fellazítjuk, hozzáadjuk a tojássárgákat, cukrot, vaníliás cukrot, csipet sót, a citrom héját, majd a liszteket, amibe belekevertük a sütőport, és jól összekeve...
Elkészítési idő: 30 perc Nehézség: Közepes1. A cukorból és vízből szirupot főzünk. 2. Még melegen, miután lehúztuk a tűzről, hozzáadjuk a vajat. 3. Ha elolvadt benne, hozzáadjuk a kakaót és a tejport. Majd a puffasztott...
Elkészítési idő: 30 perc Nehézség: Könnyű