Babapiskótás réteg:
10 db babapiskóta
1 dl tej
1 dl víz
1 ek. rum
Almás réteg:
5 db alma
1 cs. vaníliás cukor
1 ek. őrölt fahéj
Pudingos réteg:
1 cs. vaníliás pudingpor
3 dl tej
2 dl víz
3 ek. kristálycukor
Díszítés:
instant kakaópor
Szükségünk lesz egy kerek üvegtálra, amibe a kész édesség fog kerülni. A babapiskótás réteg készítése: összekeverjük a tejet, a vizet, a rumot és ebben megáztatjuk a babapiskóták mindkét felét, majd szorosan egymás mellé helyezzük az üvegtálban. Elkészítjük az almás réteget és a pudingot is. Az almás réteghez meghámozzuk, kimagozzuk és szeletekre vágjuk az almákat, majd hozzákeverjük a vaníliás cukrot és fahéjat. A pudingot a megadott hozzávalókból elkészítjük. A babapiskótás réteget meglocsoljuk pár evőkanál meleg pudinggal, majd rátesszük a cukros, fahéjas almát. A tetejére ráöntjük egyenletesen elosztva a többi pudingot. Ha kihűlt az édesség, akkor 2-3 órára hűtőszekrénybe tesszük, hogy jól összeérjenek az ízek. Tálaláskor instant kakaóporral díszíthetjük a tetejét.
A tojásokat különválasztottam. Egy tálban a tojássárgáját habosra kevertem az édesítőszerrel, egy másik tálban a fehérjét kemény habbá vertem. A darált mákot, kókuszlisztet, resz...
Elkészítési idő:A vajat a vizet, a cukrot, sót tálba tesszük, összekeverjük, majd lassú tüzön felmelegítsjük. Azelőtt, hogy forrna hozzátesszük a lisztet, folyamatosan kevergetjük 2-3 percen át mé...
Elkészítési idő: 1,5 óraA tortaformát kibéleljük egy sütőpapírkoronggal. A sütőt bekapcsoljuk 180 fokra. Az egész tojásokat habosra verjük a cukorral, robotgéppel, legalább 10 percig. A tál oldalán belec...
Elkészítési idő: Sok