menu

Családireceptkönyv.hu

SKÓT KRÉMES (ch)


Írta:

Nehézség: Könnyű
print

Hozzávalók:


Hozzávalók a tésztához: 25 dkg liszt, 5 dkg vaj, 5 dkg porcukor, 1 ek kakaópor, 1 tojás, 1/2 csomag szalalkáli, kevés tej
A piskótához: 4 tojás, 4 ek kristálycukor, 4 púpozott ek rétesliszt
A töltelékhez: 2 dl tej, 5 ek liszt, 20 dkg vaj, 15 dkg porcukor, 1 citrom

Elkészítés:


A sütemény elkészítésének menete: A lisztet a vajjal morzsoljuk össze, majd adjuk hozzá a porcukrot, a kakaóport, a tojást, a kevés tejben feloldott szalalkálit és annyi hideg tejet, hogy könnyen gyúrható, egynemű tésztát kapjunk. :cool:
Pihentessük egy órát hűtőben.
Ezek után osszuk 2 darabra, majd nyújtsuk ki tepsi nagyságúra. A két lapot külön-külön a tepsi hátulján 180 fokos sütőben 15-20 perc alatt süssük ki.

A piskótához válasszuk szét a tojásokat. A tojássárgákat a cukor felével keverjük fehéredésig.
A tojásfehérjéket egy csipet sóval verjük kemény habbá, majd szórjuk bele a masszába a cukor másik felét és újból verjük kemény.
Ezek után a cukros tojássárgáját a kemény habbal és a liszttel óvatosan, lazán, részleteiben forgassuk össze (javasolt a keverőkanál használata. Ez olyan fa- vagy műanyag kanál, melynek a közepén lyuk van. Ezzel könnyebb és törés mentesebb az összekeverés!).
180 fokon - tűpróbáig (kb. 20-25 perc ) sütjük ugyanabban a tepsiben, amelynek a hátoldalán elkészítettük a két kakaós lapot.

A töltelékhez az 1 dl tejet forraljuk fel, majd a másik 1 dl tejjel keverjük el a lisztet. A felforrt tejhez öntsük és ügyesen kevergetve lassú tűzön sűrűre főzzük. (Vigyázzunk, nehogy csomósodjék!)
A puha vajat a porcukorral és a citrom reszelt héjával keverjük habosra, majd a kihűlt lisztpéppel keverjük krémesre, majd ízesítsük frissen facsart citromlével.

Az egyik kakaós lapot kenjük meg a citromos krém felével, erre kerül a piskótalap, majd a krém másik fele és végül a másik kakaós lap.
Egy éjszakára pihentessük a hűtőben.

Kinek a kedvence ez a recept?


favorite Kedvenc receptnek jelölés Kedvenc receptem

Recept tipusa:


Sütemények, édességek,
Beszéljétek meg főzési tapasztalataitokat
Recept ajánló
Avatar Mákos almás muffin by Iveta Bartalos Tóth
Mákos almás muffin by Iveta Bartalos Tóth

A tojásokat habosra keverjük, majd hozzáadunk minden további alapanyagot. A citrom héját belereszeljük, fél citrom levét a masszába facsarunk. 180 fokos sütőben 25 -30 percig sütjü...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Karamellás ostya
Karamellás ostya

30 dkg cukrot megpirítunk / felolvasztunk/ Hozzákeverünk 25 dkg margarint, 1 tubus sűrített tejet és kb. 15 dkg apróra vágott diót. Ezzel töltjük az ostyalapokat

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Diós - Omlós dióskifli
Diós - Omlós dióskifli

1. A tészta hozzávalóit összegyúrjuk,1 órát pihentetjük,kisodorjuk,korongokat szúrunk és a töltelékkel megtöltjük,kifli formára felsodorjuk. 2. Egy nagy gáztepsit kivajazunk,a k...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Avatar Gyors almás-mákos süti
Gyors almás-mákos süti

Az alma kivételével minden egy tálba tettem, összekevertem fakanállal (még csak robotgép sem kell hozzá), majd a reszelt almát is hozzá tettem. Sütőpapírral bélelt 24 cm átmérőjű...

Elkészítési idő: 1
Nehézség: Közepes
share
close add person Belépés recent_actors Regisztráció assignment_ind Belépés recent_actors Regisztráció account_balanceASZF info Impresszum thumb_up Facebook oldalunk