Családireceptkönyv.hu

SKÓT KRÉMES (ch)


Írta:

Nehézség: Könnyű
print

Hozzávalók:


Hozzávalók a tésztához: 25 dkg liszt, 5 dkg vaj, 5 dkg porcukor, 1 ek kakaópor, 1 tojás, 1/2 csomag szalalkáli, kevés tej
A piskótához: 4 tojás, 4 ek kristálycukor, 4 púpozott ek rétesliszt
A töltelékhez: 2 dl tej, 5 ek liszt, 20 dkg vaj, 15 dkg porcukor, 1 citrom

Elkészítés:


A sütemény elkészítésének menete: A lisztet a vajjal morzsoljuk össze, majd adjuk hozzá a porcukrot, a kakaóport, a tojást, a kevés tejben feloldott szalalkálit és annyi hideg tejet, hogy könnyen gyúrható, egynemű tésztát kapjunk. :cool:
Pihentessük egy órát hűtőben.
Ezek után osszuk 2 darabra, majd nyújtsuk ki tepsi nagyságúra. A két lapot külön-külön a tepsi hátulján 180 fokos sütőben 15-20 perc alatt süssük ki.

A piskótához válasszuk szét a tojásokat. A tojássárgákat a cukor felével keverjük fehéredésig.
A tojásfehérjéket egy csipet sóval verjük kemény habbá, majd szórjuk bele a masszába a cukor másik felét és újból verjük kemény.
Ezek után a cukros tojássárgáját a kemény habbal és a liszttel óvatosan, lazán, részleteiben forgassuk össze (javasolt a keverőkanál használata. Ez olyan fa- vagy műanyag kanál, melynek a közepén lyuk van. Ezzel könnyebb és törés mentesebb az összekeverés!).
180 fokon - tűpróbáig (kb. 20-25 perc ) sütjük ugyanabban a tepsiben, amelynek a hátoldalán elkészítettük a két kakaós lapot.

A töltelékhez az 1 dl tejet forraljuk fel, majd a másik 1 dl tejjel keverjük el a lisztet. A felforrt tejhez öntsük és ügyesen kevergetve lassú tűzön sűrűre főzzük. (Vigyázzunk, nehogy csomósodjék!)
A puha vajat a porcukorral és a citrom reszelt héjával keverjük habosra, majd a kihűlt lisztpéppel keverjük krémesre, majd ízesítsük frissen facsart citromlével.

Az egyik kakaós lapot kenjük meg a citromos krém felével, erre kerül a piskótalap, majd a krém másik fele és végül a másik kakaós lap.
Egy éjszakára pihentessük a hűtőben.

Kinek a kedvence ez a recept?


favorite Kedvenc receptnek jelölés Kedvenc receptem

Recept típusa:


Sütemények, édességek,
Beszéljétek meg főzési tapasztalataitokat
Recept ajánló
Avatar Mogyorós-banános kosárkák
Mogyorós-banános kosárkák

A sütőt melegítsd elő 180 °C-ra. Közben lesz időd összeállítani a tésztát és a krémet is. A kosárkák tésztájához keverd össze először a kókuszlisztet, zabkorpát és a fehérjeport, m...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Avatar Vajas tészta alap
Vajas tészta alap

Először a vajas tömeget készítjük el, amihez 20 dkg vajat összegyúrunk 5 dkg liszttel, majd 2 centivastag téglalapra alakítjuk, háztartási fóliába csomagoljuk és felhasználásig hűt...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Avatar Borzas Kata
Borzas Kata

A lisztből, vajból, 10 dkg cukorból, 2 tojás sárgájából, tejfölből, sütőporból tésztát gyúrunk, és két részre osztjuk. Az egyiket kinyújtjuk és tepsibe tesszük, majd rá a töltelék...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Avatar Narancsos csigák vanilia pudinggal töltve
Narancsos csigák vanilia pudinggal töltve

egy kisebb lábosban keverjük simára a pudinport ,és a tejet -majd kis lángon kevergetjük bele a cukor és sürüsödésig fözzük a tűzről levéve forgassuk bele a narancshéját és...

Elkészítési idő: 20 perc
Nehézség: Nehéz
share
close add person Belépés recent_actors Regisztráció account_balanceASZF info Impresszum thumb_up Facebook oldalunk