50 dkg liszt,
25 dkg margarin,
10 dkg porcukor,
csipet só,
2 tojássárgája,
1cs sütőpor,
annyi tej amennyit felvesz,
6 db alma
A margarint elmorzsoljuk a liszttel, hozzáadjuk a porcukrot, a sót, a sütőport, majd ezután a tojássárgáját és a tejet. Könnyen nyújtható tésztát készítünk, és kettéosztjuk. Az első lapot a tepsibe rakjuk, erre kerül a lereszelt, kicsavart alma, majd lefedjük a másik lappal.
Alacsony hőmérsékleten sütjük.
Ha kisült, porcukorral megszórjuk a tetejét,
A fagyasztott meggyet lábosba tesszük, öntünk alá egy kis pohár vizet, (a befőttet levével együtt) felforraljuk, ízesítjük cukorral és fahéjjal. A keményítőt kevés vízben elkeverj...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA rizskoch elkészítése is gyerekjáték, ehhez először a rizst, a tejet, a vizet és a vaníliás cukrot egy lábasba tesszük, és közepes hőfokon, néhány percenként kevergetve tejberizst...
Elkészítési idő: 1 óra Nehézség: KönnyűA cukrot, a margarint és a vizet egy lábosban összeolvasztjuk, majd felforraljuk. Beletesszük a zselatint és folyamatosan kevergetve eloszlatjuk a legkisebb csomót is. Belesz...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA tejet meglangyosítjuk, egy evőkanál kristálycukorral elkeverjük, és belemorzsoljuk az élesztőt. Meleg helyre tesszük, kelni hagyjuk. A lisztbe belemorzsoljuk a vajat, hozzáadjuk...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű