A croissant és a muffin keresztezése, bár szerintem a muffinból csak a tepsire volt szükség.
30 dkg liszt
5 dkg olvasztott vaj
1 cs. szárított élesztő
5 dkg cukor
140 ml langyos víz
1/2 tk. só
12,5 dkg szobahőmérsékletű vaj
A vízben elkeverjük az élesztőt és 1 teáskanál cukorral és 10 percig pihentetjük. Közben átszitáljuk a lisztet, hozzáadjuk a cukrot és a sót. Ezután belekeverjük az felfutott élesztőt, majd az olvasztott vajat és alaposan, de tényleg alaposan, mondom nagyon alaposan kidagasztjuk. :D
Egy tálat kivajazunk, beletesszük a rugalmas, simára dagasztott tésztát és duplájára kelesztjük. Nem írok időt, mert ebben a melegben sokkal kevesebb idő kell hozzá.
Amikor szépen meghízott, 6 részre vágjuk és egyenként gömbölyítjük őket. Kb. 10 percig pihentetjük a gombócokat.
Ezután egyenként nagyon hosszúra és nagyon vékonyra nyújtjuk a tésztát.
Megkenjük vajjal és szorosan feltekerjük a tésztát, miközben kicsit kiféle nyújtjuk a tekercset.
Megint pihenni hagyjuk a tésztát. Egy jó nagy késsel, amit nem árt megvajazni, hosszában kettévágjuk, tehát lesz 12 db hosszú, félbevágott kukacunk. :) A kukacokat feltekerjük, mint egy brióst és a muffin sütő mélyedéseibe tesszük őket.Úgy tekerjük, hogy a vágott szél kifelé nézzen, így lesz szép leveles a sütink.
Megint pihentetjük a sütiket, amíg jól belehíznak a lyukakba. Addigra bemelegítjük a sütőt jó forróra.
20 perc alatt megsülnek a cruffinok, de kb. 10 perc után takarjuk le őket papírral, hogy nem égjen meg a teteje.
Rácsra szedjük és hagyjuk egy kicsit hűlni őket. Addig nyomózsákba tesszük a kedvenc lekvárunkat, én szamóca és baracklekvárt használtam. Hogy könnyebb legyen megtölteni őket egy evőpálcika (vagy bármi vékony pálca) segítségével egy kis lyukat szúrunk a közepébe. Megtöltjük a lekvárral, megszórjuk porcukorral és nézzük hogy tünteti el a család pillanatok alatt az isteni finom süteményt.
Összegyúrjuk, tepsi hátán /nagy tepsi/ 4 lapot sütünk. Gyorsan sül még puha legyen amikor kivesszük a sütőből, mert ha túlsütjük eltörnek a lapok. Krém: 9 dl tej 3 csg csokolá...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűPiskóta készítése: A tojásokat a cukorral habosra keverjük elektromos habverővel 10 perc alatt. A pudingport, a lisztet, a kakaóport és a sütőport elkeverjük, és a cukros toj...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűElőször a barna piskótát készítjük el: A sütőt előmelegítjük 170°C-ra. A tojásokat szétválasztjuk. A fehérjét kemény habbá verjük, majd hozzáadjuk a cukrot. A tojások sárgájáva...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA tészta hozzávalóit alaposan összedolgozzuk, 25*20 cm-es, zsírozott tepsibe nyújtjuk. A meggyet leszűrjük, a levét felfogjuk és alaposan lecsepegtetjük. A lecsepegtetett meggyet...
Elkészítési idő: Nehézség: Közepes