menu

Családireceptkönyv.hu

Nigella csokiszalámi


Írta:

Nehézség: Könnyű
print

Hozzávalók:


250 gr 70% étcsoki felolvasztva
250 gr amaretti keksz összetörve (Gullon, Maria)
100 gr vaj
3 tojás
150 gr cukor
2 tk amaretti likőr
2 tk kakaó
75 gr mandula darabolva
75 gr mogyoró darabolva
50 gr pisztácia darabolca
porcukor kívülre

Elkészítés:


A cukrot a vajra habosra keverjük. Utána beletesszük a tojásokat.
A csokit felolvasztjuk, miután kicsit kihűl beletesszük a kakaót.
A 2 masszát összekeverjük, majd beletesszük a magvakat és a kekszet.
Hűtőbe tesszük hűlni, majd megformázzuk.

Trükkök, tippek, praktikák:


Kicsit lágy lett nekem, lehet elég eggyel kevesebb tojás is bele.
Fagyasztva lett, utána is tökéletes, amúgy nagyon finom.

Nigella csokiszalámi

Kinek a kedvence ez a recept?


favorite Kedvenc receptnek jelölés Kedvenc receptem

Recept tipusa:


Sütemények, édességek,
Beszéljétek meg főzési tapasztalataitokat
Recept ajánló
Rábavidéki gibanica
Rábavidéki gibanica

A tésztához: Az élesztőt kézmeleg cukros tejben felfuttatjuk. A lisztbe belekeverünk 2 evőkanál cukrot, egy csipet sót, majd hozzáadjuk az élesztőt és a tojást. Egy keverőkanál se...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Avatar
Írta: RECEPTEK
CITROMMÁZ
CITROMMÁZ

A porcukrot egy tálkába szitáljuk, majd ráfacsarjuk a citrom levét, és sűrű, fényes mázzá keverjük.

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Avatar Palacsinta, eper, banán, nutella saslik
Palacsinta, eper, banán, nutella saslik

Karikákra szeletelem a hozzávalókat, és felváltva, egymás után ráhúzom a saslikra.

Elkészítési idő: 10 perc
Nehézség: Könnyű
share
Avatar Igaziosztrák császármorzsa hozzávalói (2 főre)
Igaziosztrák császármorzsa hozzávalói (2 főre)

a tojások sárgáját elkeverjük a tejjel, hozzákevertem a lisztet és a sütőport, a tésztába nem kell cukor, cukorral csak a végén kell megszórni, ami megkaramellizálódik a tet...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
close add person Belépés recent_actors Regisztráció assignment_ind Belépés recent_actors Regisztráció account_balanceASZF info Impresszum thumb_up Facebook oldalunk