Családireceptkönyv.hu

Nigella csokiszalámi


Írta:

Nehézség: Könnyű
print

Hozzávalók:


250 gr 70% étcsoki felolvasztva
250 gr amaretti keksz összetörve (Gullon, Maria)
100 gr vaj
3 tojás
150 gr cukor
2 tk amaretti likőr
2 tk kakaó
75 gr mandula darabolva
75 gr mogyoró darabolva
50 gr pisztácia darabolca
porcukor kívülre

Elkészítés:


A cukrot a vajra habosra keverjük. Utána beletesszük a tojásokat.
A csokit felolvasztjuk, miután kicsit kihűl beletesszük a kakaót.
A 2 masszát összekeverjük, majd beletesszük a magvakat és a kekszet.
Hűtőbe tesszük hűlni, majd megformázzuk.

Trükkök, tippek, praktikák:


Kicsit lágy lett nekem, lehet elég eggyel kevesebb tojás is bele.
Fagyasztva lett, utána is tökéletes, amúgy nagyon finom.

Nigella csokiszalámi

Kinek a kedvence ez a recept?


favorite Kedvenc receptnek jelölés Kedvenc receptem

Recept típusa:


Sütemények, édességek,
Beszéljétek meg főzési tapasztalataitokat
Recept ajánló
Nagyon omlós linzer
Nagyon omlós linzer

1. Egy nagy tálban a lisztet a vajjal elmorzsoljuk, majd hozzáadjuk a porcukrot, vaníliás cukrot, a tojássárgáját, belereszeljük a citrom héját és az egész tésztát gyorsan összedol...

Elkészítési idő: 90 perc
Nehézség: Könnyű
share
Írta: Tünde
Strassburgi fánk
Strassburgi fánk

A hideg vajat felkockázzuk. Az élesztőt belemorzsoljuk a langyos tejszínbe és kicsit felfuttatjuk. A vajat, a tojások sárgáját, az élesztőt és a cukrot egy tálban robotgéppel kikev...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Avatar
Írta: Dóri
Pillekönnyű kakaós csiga és szilvalekváros bukta
Pillekönnyű kakaós csiga és szilvalekváros bukta

Másfél dl langyos tejben keverjük el a 2 evőkanál kristálycukrot, morzsoljuk bele az élesztőt és futtassuk fel (kb. 10 perc). A lisztet szitáljuk át, keverjük el benne a porcukrot,...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Avatar
Írta: Kriszta
Zeppole-olasz ricottás fánk
Zeppole-olasz ricottás fánk

Egy tálban keverd össze a lisztet, a sütőport és a sót. Egy másik edényben robotgéppel dolgozd össze a tojást a ricottával és a kristálycukorral, majd forgasd bele a lisztet. Egy...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
close add person Belépés recent_actors Regisztráció account_balanceASZF info Impresszum thumb_up Facebook oldalunk