250 gr 70% étcsoki felolvasztva
250 gr amaretti keksz összetörve (Gullon, Maria)
100 gr vaj
3 tojás
150 gr cukor
2 tk amaretti likőr
2 tk kakaó
75 gr mandula darabolva
75 gr mogyoró darabolva
50 gr pisztácia darabolca
porcukor kívülre
A cukrot a vajra habosra keverjük. Utána beletesszük a tojásokat.
A csokit felolvasztjuk, miután kicsit kihűl beletesszük a kakaót.
A 2 masszát összekeverjük, majd beletesszük a magvakat és a kekszet.
Hűtőbe tesszük hűlni, majd megformázzuk.
Kicsit lágy lett nekem, lehet elég eggyel kevesebb tojás is bele.
Fagyasztva lett, utána is tökéletes, amúgy nagyon finom.
Összegyúrjuk az alapanyagokat a tésztához, simára. Tejfölt annyit kell hozzátenni, amennyit kíván a tészta, majd rövid időre betesszük a hűtőszekrénybe, amíg a töltelék elkészül....
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA palacsintákat elkészítjük, és kisütjük. A töltelékhez a túrót villával összetörjük, hozzáadjuk a többi anyagot, a tojások sárgáját. A tojások fehérjét keményre verjük, és a óvat...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűVajat, cukrot, tojássárgáját összekeverjük, hozzáadjuk a citrom levét és héját, lisztet, és a felvert tojás fehérjét. A tetejét vágott dióval szórjuk, sütjük. Tepsiben szaggatju...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű2 tojást felverjük habnak, hozzáadjuk a cukrokat, sütőport, tojássárgáját, olajat, joghurtot és lisztet. Összekeverjük robotgéppel. Kizsírozott és lisztezett tepsibe kiöntjük. 180C...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű