250 gr 70% étcsoki felolvasztva
250 gr amaretti keksz összetörve (Gullon, Maria)
100 gr vaj
3 tojás
150 gr cukor
2 tk amaretti likőr
2 tk kakaó
75 gr mandula darabolva
75 gr mogyoró darabolva
50 gr pisztácia darabolca
porcukor kívülre
A cukrot a vajra habosra keverjük. Utána beletesszük a tojásokat.
A csokit felolvasztjuk, miután kicsit kihűl beletesszük a kakaót.
A 2 masszát összekeverjük, majd beletesszük a magvakat és a kekszet.
Hűtőbe tesszük hűlni, majd megformázzuk.
Kicsit lágy lett nekem, lehet elég eggyel kevesebb tojás is bele.
Fagyasztva lett, utána is tökéletes, amúgy nagyon finom.
A tésztához: Az élesztőt kézmeleg cukros tejben felfuttatjuk. A lisztbe belekeverünk 2 evőkanál cukrot, egy csipet sót, majd hozzáadjuk az élesztőt és a tojást. Egy keverőkanál se...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA porcukrot egy tálkába szitáljuk, majd ráfacsarjuk a citrom levét, és sűrű, fényes mázzá keverjük.
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűKarikákra szeletelem a hozzávalókat, és felváltva, egymás után ráhúzom a saslikra.
Elkészítési idő: 10 perc Nehézség: Könnyűa tojások sárgáját elkeverjük a tejjel, hozzákevertem a lisztet és a sütőport, a tésztába nem kell cukor, cukorral csak a végén kell megszórni, ami megkaramellizálódik a tet...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű