250 gr 70% étcsoki felolvasztva
250 gr amaretti keksz összetörve (Gullon, Maria)
100 gr vaj
3 tojás
150 gr cukor
2 tk amaretti likőr
2 tk kakaó
75 gr mandula darabolva
75 gr mogyoró darabolva
50 gr pisztácia darabolca
porcukor kívülre
A cukrot a vajra habosra keverjük. Utána beletesszük a tojásokat.
A csokit felolvasztjuk, miután kicsit kihűl beletesszük a kakaót.
A 2 masszát összekeverjük, majd beletesszük a magvakat és a kekszet.
Hűtőbe tesszük hűlni, majd megformázzuk.
Kicsit lágy lett nekem, lehet elég eggyel kevesebb tojás is bele.
Fagyasztva lett, utána is tökéletes, amúgy nagyon finom.
1. Egy nagy tálban a lisztet a vajjal elmorzsoljuk, majd hozzáadjuk a porcukrot, vaníliás cukrot, a tojássárgáját, belereszeljük a citrom héját és az egész tésztát gyorsan összedol...
Elkészítési idő: 90 perc Nehézség: KönnyűA hideg vajat felkockázzuk. Az élesztőt belemorzsoljuk a langyos tejszínbe és kicsit felfuttatjuk. A vajat, a tojások sárgáját, az élesztőt és a cukrot egy tálban robotgéppel kikev...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűMásfél dl langyos tejben keverjük el a 2 evőkanál kristálycukrot, morzsoljuk bele az élesztőt és futtassuk fel (kb. 10 perc). A lisztet szitáljuk át, keverjük el benne a porcukrot,...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűEgy tálban keverd össze a lisztet, a sütőport és a sót. Egy másik edényben robotgéppel dolgozd össze a tojást a ricottával és a kristálycukorral, majd forgasd bele a lisztet. Egy...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű