alapanyagok: 4 nagy, vékony szelet, filézett pulykamell
4 vékony szelet gépsonka,
5 dkg reszelt ementáli sajt,
2 evőkanál tej,
1 tojás,
1 evőkanál liszt,
1 csokor kapor,
só, őrölt fekete bors,
bundázáshoz, liszt, tojás, zsemlemorzsa.
ELKÉSZÍTÉS
A tojást a tejjel habosra felverjük, majd összekeverjük a liszttel és a reszelt sajttal. Sóval borssal és a kaporral fűszerezzük. A pulykamell szeleteket húskalapáccsal kissé kiverjük, majd mindkét oldalát megsózzuk. Mindegyik hússzeletre egy gépsonkát teszünk. A sonkára
rákenünk egy adag sajtkrémet. Felcsavarjuk mint egy tekercset, fogvájóval összefogjuk, hogy szét ne essen. A göngyöleget bepanírozzuk és bő forró olajba kisütjük.
FORRÓN TÁLALJUK
ELKÉSZÍTÉSI IDŐ: kb. 30 perc
Jó étvágyat kívánok!
Szigetszentmiklós, 2002 december 23
Szegedi Erika
Szakácsnők gyöngye
Egy nagy tálba belerakosgatjuk a gyümölcsöket. Én ribizlit, narancsot, rumos meggyet, banánt, ananászt, kivit tettem bele. A rumos meggy saját eltevés, beleöntöttem a levével eg...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA vaníliás kekszekhez* liszthez keverjük a sót és porcukrot, majd egy tálkába szitáljuk. Belemorzsoljuk a vajat, ráreszeljük az előzőleg alaposan megsikált citrom héját, végül hozz...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyűrgrqe
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűVagy aprítót, vagy botmixert használjunk a szósz összeállításához. Rakjuk a hozzávlókat egy edénybe (datolya, szójaszósz, balzsamecet, alaplé, gyömbér, fokhagyma) és mixeljük át al...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű